Nilsson om miljonerna: ”Bara siffror för mig”

Stina Nilsson, 27, är en stor stjärna och har tjänat miljontals kronor på sitt idrottande. Någon vidare koll på sin ekonomi har hon dock inte.
– Det är bara siffror för mig, säger hon till Expressen.

ANNONS
|

Stina Nilsson har vunnit både OS och VM-guld under sin karriär där hon varit väldigt framgångsrik främst inom sprint. Men i mars meddelade hon att hon skulle byta sport.

Nu var det istället skidskytte som skulle gälla för henne.

LÄS MER:Isak Dahlqvist hyllas rejält av lagkamraten: ”Som Iniesta”

Men med tanke på hennes tidigare framgångar så är det ingen vidare skräll att Stina Nilsson tjänat bra med pengar på sin idrott.

Enligt Expressen hade hennes egna bolag ”Stina Nilsson Ski AB” ett eget kapital på strax över sju miljoner kronor.

LÄS MER:Fredrik ”Rasta” Airosto slutar blogga om Göteborgs lokalfotboll

Någon vidare koll på sin egna ekonomi har hon dock inte. Istället är det mamma, Karin, som sköter hennes företag, ekonomi och sponsorerna.

ANNONS

– Det är helt ovärderligt. Jag har ingen koll på hur mycket pengar jag har. Visst, jag kan gå in på ett konto och kolla. Men det är bara siffror för mig. Och jag bryr mig inte om siffrorna, säger hon till Expressen.

– Har jag tillräckligt med pengar att jag kan köpa mat för dagen är jag nöjd. Jag är jätteointresserad av vad som finns på det där kontot. Det är skönt att känna att någon annan har full insikt i det.

LÄS MER:Lokalfotbollsprofilen listar – bästa planerna, minnesvärda spelare och händelserna

Noga med sitt privatliv

I takt med framgångarna under hennes karriär har hon fått allt fler frågor om sitt privatliv. Men Stina Nilsson har fortsatt att hålla det mesta för sig själv.

– Det är nog så för i stort sett alla offentliga personer. Folk är väl jättenyfikna på sådant. Men jag har inget behov av att prata om det. Nu har jag ingen partner, men jag hade inte velat prata om det oavsett.

ANNONS