Nilsson om kritiken från pampen: "Vill blicka framåt"

Stina Nilssons byte till skidskyttet har väckt en hel del reaktioner. Den ryska landslagschefen, Jelena Välbe, sågade den svenska stjärnan – som nu svarar på kritiken.
– Jag vill inte ens höra vad hon har sagt, säger Stina Nilsson till Faedrelandsvennen.

ANNONS
|

Det har gått lite drygt en månad sedan Stina Nilsson valde att byta längdskidorna mot skidskyttet. Ett byte som hon själv stormtrivs med. I en intervju med GP nyligen berättade hon om den stora glädjen hon hittat sedan bytet.

– Jag är så nöjd med min tillvaro nu! Just nu har jag det så bra. Det finns ingenting mer jag önskar mig. Jag vill bara vara i nuet och njuta, sa hon då.

LÄS MER: VM-medaljörerna avslöjar – bästa skogspromenaderna

Men även om Stina Nilsson själv verkar njuta av sin tillvaro har den svenska stjärnan fått utstå en hel del kritik och kommentarer sedan bytet av sport. En av många som kritiserat Nilsson är den ryska skidlandslagets chef, Jelena Välbe.

ANNONS

– Jag tror att hon helt enkelt inte kunde acceptera att det dök upp tjejer i laget som kunde slå henne, sa Välbe till ryska Sport Ekspress, enligt norska VG för två veckor sedan.

LÄS MER: Peter Karlsson – rekordhållare i en sport han inte tyckte var kul

Stina Nilsson verkar dock inte ge mycket för kritiken mot henne.

– Jag har också bestämt mig för att inte prata om svensk längdskidåkning. Jag vill blicka framåt och koncentrera mig på det jag behöver göra för att bli en bra skidskytt, säger hon till norska tidningen Faedrelandsvennen.

LÄS MER: Landslaget och fångtransporten: "Söderberg hade tårar i ögonen"

Trots att hon är helt ny i skidskyttet så fick Stina Nilsson direkt en plats i A-landslaget och har ett eget program som riktar sig mot OS 2022 i Peking.

– Jag tänker att det är jättebra att jag fått den platsen och att de ser potential men jag måste få lära mig grunderna först och sen får det ta den tid det tar. Jag ställer inga krav på mig själv, jag får backa tillbaka och bara får suga åt mig allt jag kan från den här tiden och lära mig så mycket jag kan, sa Stina Nilsson till GP nyligen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS