Nilsson hoppas segern ger Elfsborg styrka

När det behövdes som mest ordnade en 35-årig inhoppare Elfsborgs första seger på fem omgångar. Lasse Nilssons 2–1 i 89:e minuten gav boråsarna en utdelning man förtjänat mot AFC Eskilstuna.

ANNONS
|

Det var två lag med svag formkurva som möttes i Borås. Nykomlingen Eskilstuna hade fyra raka förluster i bagaget.

Elfsborg, med ambitionen att tillhöra tabellens toppskikt, låg på tolfte plats med bara två poäng från de fyra senaste matcherna. Det har ryktats om missnöje i truppen mot managern Magnus Haglund, och förlusten med 1–4 mot Sirius senast gjorde inte läget bättre.

- Vi har haft några tunga veckor, inget snack om den saken, säger Elfsborgs segerskytt Lasse Nilsson.

ANNONS

Rörd av publiken

Han fick komma in med 20 minuter kvar, men hemmapubliken började sjunga hans namn redan kort efter paus. Det gjorde Lasse Nilsson lite tagen.

- Jag trodde att jag var lite för ärrad för att påverkas av sånt där nuförtiden, men det var jag inte, säger Elfsborgs "veteran" i forwardsuppsättningen.

Som inhoppare gjorde han även två mål som räddade oavgjort mot Östersund för ett par veckor sedan. Men Nilsson har ännu inte fått spela från start i år.

Från bänken fick han se Eskilstuna ta ledningen tidigt på straff genom Ferid Ali. Men Elfsborg dominerade spelet mot ett försvarsinriktat bortalag, och matchens fråga var om och när det skulle ge utdelning.

Svaret blev en hörna som mittbacken Joakim Nilsson nickade in till 1–1 i 59:e minuten. Efter det hade Elfsborg flera riktigt heta chanser. Viktor Prodell nådde inte bollen med öppet mål, och Issam Jebalis hårda nick på hörna räddades av Eskilstunas målvakt Tim Erlandsson.

- Vi gör inte en superbra match, säger Lasse Nilsson, men tillägger:

ANNONS

- Förhoppningsvis kan detta hjälpa oss på vägen, så att vi inte har så många rädda fotbollsspelare.

"Klivit fram"

Magnus Haglund berömmer Nilsson, både för målet och för hans insatser vid sidan av planen.

- Han har i den här perioden när det varit lite tuffare klivit fram ordentligt och tagit ansvar, säger Haglund och talar om vikten av att truppens äldre spelare visar vägen i jobbiga tider.

Eskilstuna var förstås besviket över det sena avgörandet.

- Vi var väldigt nära. Vi fajtades enormt bra för att ro i land en pinne, säger tränaren Pelle Olsson.

TT

ANNONS