Nils van der Poel vinner sista loppet någonsin

Nils van der Poel körde sitt sista lopp som elitåkare på lördagen. En karriär han avslutade med bravur – världsmästaren vann med över sex sekunder.

ANNONS
|

Guld i OS och VM, världsrekord och nu avslutar Nils van der Poel säsongen med vinst, i vad som var hans sista lopp i karriären som skridskoåkare på elitnivå.

Under lördagen vann van der Poel i holländska Heerenven på tiden 6.08:815, med över sex sekunder (6.31) ner till den belgiske åkaren Bart Swings, som kammade hem andraplatsen.

– Vilken säsong han har haft, säger Tomas Gustafson i Viaplay enligt Sportexpressen.

Världsmästaren har tidigare meddelat att helgens världscup blir hans sista, men att han tänker fortsätta åka som hobby. Det verkar däremot inte gå någon nöd på idrottaren, som redan ska ha fått över 400 jobbförfrågningar.

ANNONS

– Jag tror att mycket av det som gjorde att jag ville bli en duktig idrottare är tillämpbart i väldigt många branscher, säger han i en tidigare intervju.

LÄS MER:Nils van der Poel i laddat möte med holländska publiken

LÄS MER:Så ska van der Poel lockas till comeback

LÄS MER:Nils van der Poels nya karriär – kan tjäna stora pengar

LÄS MER:Stjärnans nya karriär – fått 400 förfrågningar

LÄS MER:Nils van der Poel ger bort sin OS-medalj

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS