Nick Kyrgios om tennis i Saudiarabien: ”Skriv upp mig”

Tennistouren ATP diskuterar ett samarbete med Saudiarabiska investeringsfonden PIF. Det kan innebära stora tennistävlingar på saudisk mark i framtiden.
– Äntligen, kommenterar den kontroversielle stjärnan Nick Kyrgios.

ANNONS
|

ATP-touren har inlett samtal med saudiska statens investeringsfond om att hålla tennisturneringar på Saudisk mark. Ett besked som välkomnas av tennisstjärnan Nick Kirygios.

”Äntligen. De ser värdet. Vi kommer att få betalt det vi förtjänar att få. Skriv upp mig”, skriver han på Twitter.

Sedan tidigare har Saudiarabien startat den uppmärksammade LIV-touren i golf. Bland annat Henrik Stensson valde att börja spela där, vilket skapade starka reaktioner. Nyligen kom den traditionella golftouren PGA överens med LIV om ett samarbete.

Världsettan: ”Har inga tvivel”

Även inom fotbollen har Saudiarabien fått allt större inflytande, bland annat efter att ha tagit över engelska Newcastle och värvat flera stjärnor till den saudiska ligan.

ANNONS

Nu kan alltså Saudiarabien även få ett stort inflytande inom tennisen. ATP:s ordförande Andrea Gaudenzi uppger att han haft ”positiva diskussioner” med med saudiska PIF.

– Samtidigt måste man respektera sportens historia. Vi måste bevara något som nästan är heligt, spelets regler, säger Gaudenzi enligt The Independent.

Den nuvarande världsettan Carlos Alcaraz ser positivt på att spela i landet.

– Jag tror de har möjligheten att hålla i många turneringar. Jag har aldrig spelat en officiell turnering där, så vi får vänta och se hur det blir i framtiden, säger han.

Den 20-årige spanjoren lägger sedan till:

– Jag har inga tvivel om att jag kommer spela där i framtiden.

Murray: ”Skulle inte spela”

Saudarabien har kritiserats för sin brist på mänskliga rättigheter och investeringsfonden PIF, som är statligt ägd, anses av många ägna sig åt sportswashing. Sedan tidigare har den erfarne tennisspelaren Andy Murray sagt att han inte vill spela i Saudiarabien.

– Jag skulle inte spela i Saudiarabien. Om jag var en av golfarna som stannade i PGA hade jag förmodligen känt mig sviken, sade Murray på en presskonferens för några veckor sedan.

Han är numera en bit ifrån den absoluta världstoppen men oroar sig ändå över vad som kommer hända med ATP.

ANNONS

– Nu är det bara en tidsfråga innan något liknande händer i tennisen. Det är en utveckling som oroar mig.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS