NHL-legendaren Mike Bossy drabbad av lungcancer

Mike Bossy, en av NHL:s främsta genom tiderna, har drabbats av lungcancer. Det meddelar legendaren i ett uttalande.
– Jag tänker kämpa med samma beslutsamhet och entusiasm som ni såg mig göra ute på isen.

ANNONS
|

Mike Bossys NHL-karriär förkortades av ryggproblem, men tio säsonger i världens bästa hockeyliga räckte för att kanadensaren skulle klassas som en av tidernas absolut bästa.

Han var en stor del av det New York Islanders som dominerade ligan och som vann fyra raka Stanley Cup-titlar. Bossy fullkomligt öste in puckar från sin forwardsposition och är själv om att ha mäktat med att skjuta minst 50 mål under nio raka säsonger.

Dessutom är det bara han och Wayne Gretzky som skjutit 60 mål under fem säsonger. Mike Bossy har även det högsta målsnittet (0,762 per match) någonsin.

Mike Bossy drabbad av lungcancer

Sedan karriären har Mike Bossy bland annat varit tv-expert på TVA Sports, men nu meddelar 64-åringen att han tvingas ta en paus. Det efter att han drabbats av lungcancer.

ANNONS

– Det är med sorg jag tvingas till denna obligatoriska arbetspaus. Jag kan försäkra er om att jag tänker kämpa med samma beslutsamhet och entusiasm som ni såg mig göra ute på isen. Samma beslutsamhet som hjälpte mig uppnå mina drömmar och mål, som tog mig till den absoluta toppen, säger Bossy.

Nu väntar en tuff kamp för Bossy som väljer att ta klivet bort från rampljuset.

– Precis som de idrottarna som är på väg att stå för sina livs prestationer kommer jag behöva all min styrka och allt mitt fokus. Omgiven av min familj och vänner skulle jag vilja hålla denna heliga och fredliga integritet borta från kameror och intervjuer.

Stöttas av NHL-klubben

Efter Mike Bossys besked har stödet varit enormt runtom hockeyvärldet, inte minst från hans gamla klubb New York Islanders.

”En Islanders-legend både på och vid sidan av isen. Vi är med dig, Bossy”, skriver klubben på Twitter.

ANNONS