NFL-stjärnan Deshaun Watson anklagas för sexuella övergrepp

Houston Texans storstjärna Deshaun Watson stäms för sexuella övergrepp av tre kvinnor, det rapporterar CNN. ”Vi tar detta på allvar”, säger klubben i ett uttalande enligt kanalen.

ANNONS
|

Det var tidigare under veckan som nyheten briserade efter att advokaten Tony Buzbee gått ut på sociala medier och meddelat att man valt att stämma NFL-stjärnan Deshaun Watson.

”För många gånger har kvinnor tvingats stå ut med saker som kvinnor inte ska behöva stå ut med”, skrev han i ett uttalande på Instagram.

LÄS MER:Shawn Bradley förlamad efter cykelolycka

Deshaun Watson valde då att gå ut på Twitter för bemöta advokatens utspel.

”Jag har inte sett anklagelserna än, men jag kan säga detta: Jag har aldrig behandlat en kvinna med något annat än respekt”, skrev han samtidigt som han bland annat anklagade advokaten för att söka uppmärksamhet.

ANNONS

Watson anklagas för tre övergrepp

Nu rapporterar CNN att tre kvinnor valt att stämma Deshaun Watson för sexuella övergrepp. Enligt kanalen ska en av kvinnorna, en massör, anklaga Watson för att ha tvingat henne att utföra oralsex under en massage.

LÄS MER:Derek Jeter säljer slott-liknande hem för över 108 miljoner

Kanalen skriver att det i åtalet står att Watson vid flera tillfällen ska gjort det tydligt att han är en professionell fotbollsspelare som antingen kan gynna eller förstöra hennes karriär.

De två andra kvinnorna anklagar också Deshaun Watson för att ha sexuellt ofredat dem när de utfört massage. Bland annat genom att avsiktligen nuddat dem med sitt kön. Samtliga tre händelser ska ha ägt rum vid olika tillfällen under 2020.

Watson utreds av NFL

LÄS MER:LeBron James köper in sig i Boston Red Sox

Anklagelserna har nu fått NFL att agera, det skriver hans klubb Houston Texans i ett uttalande enligt CNN.

”NFL har informerat oss i dag (torsdag) att de kommer starta en utredning gällande anklagelserna i de civila domstolarna mot Deshaun Watson. Vi tar detta, och allt som involverar personer inom Houston Texans organisation, på stort allvar”, skriver klubben.

CNN skriver att Deshaun Watson avböjt att kommentera anklagelserna ytterligare.

Enligt CNN har inte polisen i Houston startat en utredning.

ANNONS