NFL samlade in en miljard i coronakrisen

Under helgen avslutade NFL sin årliga draft. Då samlade den amerikanska fotbollsligan in en miljard kronor i kampen mot covid-19.
– Från djupet av våra hjärtan vill vi tacka er, säger ligabasen Roger Goodell.

ANNONS
|

I vanliga fall brukar NFL-draften vara en ordentlig folkfest. Ett stort evenemang som lockar tiotusentals amerikaner som vill se sitt lag välja bland de största talangerna inom sporten.

Men på grund av coronakrisen blev årets upplaga rejält nedskalad. Lagen meddelade sina val via videolänk och sändningen hölls till stor del av liga-pampen Roger Goodell.

– Därmed är vår första virtuella draft någonsin avklarad, vilka unika och speciella dagar. Det har varit en otrolig och annorlunda erfarenhet för oss alla. Vi hoppas ni gillar det, grattis till alla som valdes och deras närmsta. Välkomna till NFL-familjen, sa Goodell i ett klipp efter draften var avklarad.

ANNONS

LÄS MER:Drew Brees gest: Donerar 50 miljoner under coronakrisen

Årets draft var även speciell i det avseendet att man valde att kombinera den med vad man valde att kalla ett "draft-a-thon". En sändning där olika kändisar, bland annat idrottsstjärnor och musiker, deltog via videolänk.

Syftet var att samla in pengar i kampen mot covid-19.

Samlade in en miljard

Och insamlingen, ja den blev minst sagt lyckad. Totalt fick man ihop över motsvarande en miljard svenska kronor.

– Vi ville göra en skillnad genom att hedra och hjälpa de som drabbats av den här pandemin, speciellt de på frontlinjen. Jag är glad över att kunna meddela er att, tack var era generösa gåvor, vi har samlat in över 100 miljoner dollar i kampen mot covid-19. Det är otroligt. Från djupet av våra hjärtan vill vi tacka er

Pengarna kommer att doneras till sex stycken, icke vinstdrivande, välgörenhetsorganisationer. Bland annat Amerikanska Röda Korset, Feeding America och Frälsningsarmén. De 32 NFL-lagen kommer att välja lokala lokala filialer av organisationerna som man vill skänka en del av summan till.

LÄS MER:Klubbarnas rekordsiffror – mitt i coronakrisen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS