Neeraj Chopra vann historiskt OS-guld – fick tre miljoner nya följare

Tre miljoner nya följare på Instagram, 13 miljoner kronor och en lyxbil. Sedan det historiska OS-guldet i helgen har för intresset Neeraj Chopra, 23, exploderat.

ANNONS
|

Trots sin stora befolkning är inte Indien ett stort land när det kommer till olympisk idrott. Landet hamnade på 48:e plats i medaljligan i de nyligen avslutade spelen i Tokyo med ett två silver fyra brons och ett historiskt guld.

I lördags knep Neeraj Chopra, 23, OS-guldet i spjutkastning. Guldet, som bärgades med ett kast som mätte 87,58 meter, är Indiens första OS-guld i friidrott någonsin.

– Det känns helt otroligt. Det är ett så stolt ögonblick för mig och mitt land, sa Chopra efter tävlingen.

LÄS MER:Indiskt guld – men Amb näst sist

Förutom guldmedaljen innebar segern att Chopra från ena dagen till den andra blev en superstjärna i sitt hemland.

ANNONS

Enligt Sportbladet har hans följarantal på Instagram vuxit med tre miljoner sedan guldet, från 182 950 till 3,2 miljoner.

– Jag är väldigt glad över att få så mycket respekt från folket, sa Chopra efter att han landade på New Dehlis flygplats, enligt nyhetsbyrån AP, det skriver Sportbladet.

Utöver de nya fansen har Neeraj Chopra även fått en lyxbil och 13 miljoner kronor i bonus.

Chopras OS-guld är Indiens tionde genom tiderna. Åtta av de tidigare nio bärgades i landhockey under början och mitten av 1900-talet. Innan helgens spjutguld kom det senaste 2008 i skytte.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS