NBA-stjärnan kollapsade på flygplan

Det var tänkt att bli hans säsongsdebut, men icke. NBA-stjärnan Dion Waiters kom aldrig till spel för sitt Miami mot LA Lakers. Anledningen? Att han kollapsat på flyget till matchen – efter att ha ätit för många "gummibjörnar".

ANNONS
|

Dion Waiters, 27, tid i Miami Heat har knappast varit någon framgångssaga.

Forwarden, som när han skrev på för klubben, fick ett fyraårskontrakt värt närmare en halv miljard kronor är nu inne på sitt tredje kontraktsår men har fortfarande inte fått den där riktiga utväxlingen.

Och succén verkar få vänta ett tag till då årets säsong har inletts på sämsta tänkbara vis.

Waiters, som nyligen blev avstängd efter att ha bråkat med lagets tränare, har ännu inte gjort en enda match under hösten. Tanken var att han skulle ha gjort säsongsdebut borta mot Los Angeles Lakers, men så blev det inte.

ANNONS

Åt för många gummibjörnar

Innan matchen kommunicerade klubben ut att Waiters var ”illamående” och därför inte kunde komma till spel. Sanningen ska dock vara en annan, enligt Miami Radios reporter Andy Slater.

Han menar i stället att orsaken ska vara att Waiters kollapsat på flyget till Kalifornien – det här efter att han ätit för många så kallade "gummibjörnar". Björnarna påminner till utseendet mycket om godisbjörnar men det som finns inuti skiljer sig minst sagt mot godiset. Björnarna som Waiters ska ha satt i sig var inget godis utan innehåller i stället ämnet thc, som finns i cannabisväxter.

”Han tog en överdos och när han vaknade upp igen fick han ett krampanfall”, uppger en källa enligt Miami Radios reporter, Andy Slater.

Matchen då? Den slutade med Lakers-vinst 95–80.

Utöver Miami Heat har Dion Waiters tidigare också representerat Cleveland och Oklahoma City i NBA.

Fakta: THC

Växten cannabis sativa (hampa) innehåller många olika aktiva ämnen som med ett samlingsnamn kallas cannabinoider. Ett av ämnena är tetrahydrocannabinol (THC). THC ger hallucinogena effekter.

Källa: Läkemedelsverket

ANNONS