Arkivbild på assisterande tränaren Dejan Milojevic, som avled i en hjärtattack på onsdagen.
Arkivbild på assisterande tränaren Dejan Milojevic, som avled i en hjärtattack på onsdagen. Bild: Darren Yamashita

NBA-lagets assisterande tränare död i hjärtattack

NBA-laget Golden State Warriors assisterande tränare Dejan Milojevic har avlidit hastigt i en hjärtattack, meddelar klubben via X.
Nattens match mot Utah Jazz har av samma anledning skjutits upp.

ANNONS
|

I uttalandet skriver klubben att hjärtattacken ska ha inträffat under en middag med laget på tisdagen. Trots att livräddande åtgärder vidtogs och att Milojevic fördes till sjukhus avled han på onsdagsmorgonen.

”Vi är helt förkrossade av Dejans plötsliga bortgång”, säger huvudtränare Steve Kerr enligt klubbens pressmeddelande.

”Dejan var en av de mest positiva och fina människorna jag någonsin känt”, fortsatte han.

Milojevic var inne på sin tredje säsong som assisterande tränare hos Golden State Warriors. Innan dess var han huvudtränare för KK Buducnost i Montenegro.

Ligan meddelade innan dödsfallet var känt att nattens match mot Utah Jazz skjuts upp på grund av ett ”akut sjukdomsfall” hos Golden State. Något datum för när matchen kan spelas är ännu inte satt.

ANNONS

Dejan Milojevic blev 46 år gammal.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS