Nathan Van Hooydonck tvingas lägga av – efter hjärtfelet

Den belgiske cyklisten Nathan Van Hooydonck tvingas avsluta sin karriär på grund av ett hjärtfel.
Det skriver hans stall Jumbo-Visma på deras webbplats.

ANNONS
|

Tidigare i september var cykelstjärnan med om en svår trafikolycka. Efteråt försattes han i konstgjord koma som han senare under dagen vaknade upp från.

"Nathan Van Hooydonck är vaken och har inga skador efter trafikolyckan tidigare i dag. Hans hälsoläge är inte kritiskt", skrev Jumbo-Visma på X, tidigare Twitter i samband med detta.

Van Hooydonck mådde illa när han körde bilen och nu har läkarna upptäckt att han har ett hjärtfel. Något som tvingar honom att avsluta cykelkarriären, 27 år ung.

"Jag har insett att jag haft otroligt tur. Saker hade kunnat gå väldigt annorlunda om jag inte fick så bra hjälp så pass snabbt. Jag är okej nu, men jag måste fortfarande hantera att det här är slutet på min proffskarriär", säger han i ett uttalande.

ANNONS

Van Hooydonck har fått en hjärtstartare, en så kallad ICD, inopererad.

LÄS MER:Nathan Van Hooydonck vaken efter svåra bilolyckan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS