Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Natalie Oldfors, på Mickey M.  Bild: MATHILDA AHLBERG
Natalie Oldfors, på Mickey M. Bild: MATHILDA AHLBERG

Natalie Oldfors får uppleva barndomsdrömmen på riktigt

År efter år efter år har Natalie Oldfors suttit på Scandinaviums läktare och följt Gothenburg Horse Show. I år är det slut med det. Nu ska hon själv rida.
– Nu är det dags för mig. Det här har varit en stor dröm, säger dressyrryttaren från Vallda.

När dressyrens världscuptävling drar igång på fredagskvällen kommer Göteborgspubliken kunna följa ett närproducerat ekipage. Natalie Oldfors och hästen Mickey M är uppvuxna tillsammans på familjens gård i Vallda utanför Kungsbacka.

Därifrån har hon tagit sig till Scandinavium varje år för att följa Gothenburg Horse Show – men inte förrän i år har hon fått chansen att faktiskt rida själv.

– Det har alltid varit en stor dröm. Jag har suttit på läktaren där hela mitt liv och tänkt att jag också vill vara med någon gång. Jag har sett många förebilder där och nu hoppas jag att jag kan vara det för yngre ryttare, säger hon.

Att hästen Mickey M följt Natalie Oldfors genom livet gör att relationen dem emellan är stark.

– Det är extra kul att hästen är uppfödd och utbildad hemma hos oss. Det behövs förebilder som kan visa att det faktiskt går utan att man köper en dyr häst, säger hon.

De senaste två åren har hon samlat på sig ett antal världscuppoäng genom bland annat fyra segrar – tillräckligt för att kvala in till hemmatävlingen.

– Det var superkul att få det beskedet. Det har alltid varit en milstolpe att få rida i Göteborg.

Vad har du för förväntningar?

– Jag vill ta mitt personbästa och rida utan större misstag. Jag vill försöka få min häst att känna hundra procents trygghet. Det gör att jag kan plocka fram det bästa i hästen. Får jag till en ritt som jag har gjort innan är möjligheten stor att jag tar mig vidare. Det är målet.

Vad har tagit dig till den här nivån?

– Jag är väldigt envis i grund och botten. Jag arbetar hårt och sätter upp både kortsiktiga och långsiktiga mål. Jag tränar alla dagar i veckan och det är det ihärdiga jobbet under lång tid som gör att man kommer någonstans.

Gothenburg Horse Show blir årets första tävling för ekipaget.

– Hästen har känts i väldigt fin form. Det tar en enorm tid i den här sporten innan hästen orkar göra det så bra som behövs.

Hur tror du det kommer kännas att vara i Scandinavium som ryttare?

– Det återstår att se men när jag är inne på banan så är jag väldigt inne i min bubbla och fokuserad. Jag är inte så nervös än för jag känner hästen så väl. Det känns tryggt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.