Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nacer Bouhanni riskerar en avstängning efter att ha prejat britten Jake Stewart på upploppet i Cholet-Pays de la Loire. Bild: SIROTTI
Nacer Bouhanni riskerar en avstängning efter att ha prejat britten Jake Stewart på upploppet i Cholet-Pays de la Loire. Bild: SIROTTI

Nacer Bouhanni riskerar långt straff efter prejning

Fransmannen Nacer Bouhanni är under utredning efter söndagens prejning i cykelloppet Cholet-Pays de la Loire.
Jake Stewart, som tvingades in i skyddsvallen under upploppet, är kritisk till Bouhannis agerande.
– Uppenbart att du inte har några hjärnceller, skriver Stewart på sociala medier.

Det var på upploppet i endagarsracet Cholet-Pays de la Loire i västra Frankrike som fransmannen Nacer Bouhanni prejade in britten Jake Stewart i skyddsvallarna på upploppet. Efter den otillåtna aktionen kunde Bouhanni spurta in i mål och ta en pallplats. Kort efter loppet diskvalificerades han.

Jake Stewart klarade sig utan att krascha, men föll tillbaka och kom i mål först på en 29:e plats. Efter loppet var han irriterad på fransmannens beteende.

– Jag skulle vilja fråga vad du tänkte … men det är uppenbart att du inte har några hjärnceller. Det ironiska är att du efter målgången sa till mig att ”jag inte hade någon respekt”, skriver han på sociala medier.

Nu står det klart att Nacer Bouhanni riskerar disciplinära följder efter att UCI, den internationella cykelunionen, inlett en undersökning. Det skriver Cyclingnews.

Liknande incident ifjol

Under fjolårets Tour de Pologne inträffade en liknande incident när nederländaren Dylan Groenewegen prejade sin landsman Fabio Jakobsen som kraschade in i reklamskyltarna.

LÄS MER: Fabio Jakobsen tillbaka på cykeln efter livshotande krasch

23-åringen fick livshotande skador och försattes i konstgjord koma. Han ådrog sig allvarliga ansiktsskador, hade bara en tand kvar i munnen och fick sys med 130 stygn. Tre månader efter den allvarliga kraschen var Jakobsen tillbaka på cykeln igen.

LÄS MER: Orsakade otäck krasch – avstängd nio månader

Den incidenten resulterade i att Groenewegen fick en nio månader lång avstängning.

Varken Bouhanni eller hans team har kommenterat söndagens händelse.

LÄS MER: Dylan Groenewegen dödshotad efter otäcka kraschen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.