Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Nära 40 000 åskådare – trots presidentens avrådan

Trots president Joe Bidens avrådan fyllde Texas Rangers läktarna i MLB-premiären. Nästan 40 000 åskådare såg matchen mot Toronto Blue Jays på plats.

Inför påskhelgen aviserade Texas Rangers att lagets MLB-premiär på måndagen skulle spelas utan publikrestriktioner och inför potentiellt fullsatta läktare, drygt 40 000 personer.

USA:s president Joe Biden uttryckte sin oro inför att i rådande pandemi fylla läktarna.

– Jag tror att det är ett misstag. De borde lyssna på Dr Fauci (Anthony, smittskyddsexpert och Vita husets covidrådgivare), på forskarna och på experterna. Jag tycker inte att det är ansvarsfullt, sa Biden till ESPN.

Enligt Reuters varnade även USA:s nationella folkhälsomyndighet U.S. Centers for Disease Control and Prevention för arrangemanget med fullsatta läktare.

LÄS MER: Biden: Misstag med fullsatta läktare

Många saknade munskydd

Texas Rangers tänkte dock inte om och på plats på Globe Life Field till premiären mot Toronto Blue Jays var 38 238 åskådare på plats på arenan, det rapporterar Reuters.

Enligt Sportbladet är MLB-matchen det första evenemanget i USA med full publikkapacitet sedan pandemins början för drygt ett år sedan.

Delstatens guvernör Greg Abbott meddelade förra månaden att man öppnar upp igen till 100 procent efter coronarestriktionerna och inte längre har krav på munskydd.

LÄS MER: All star-match flyttas i protest mot nya vallagen

Rangers kommer spela sina hemmamatcher under säsongen inför publik och klubben har krav på munskydd på arenan, förutom när man äter och dricker, det skriver Sportbladet. Enligt Ruters saknade dock merparten av åskådarna under matchen mot Toronto munskydd.

Trots stödet på läktarna blev det förlust för Texas Rangers med 2–6. Inför matchstart hölls en tyst minut för pandemins offer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.