Muguruza körde över Williams

Efter ett jämt första set körde Garbiñe Muguruza över Venus Williams i andra setet i Wimbledonfinalen. Detta blir den första Wimbledon-titeln för spanjorskan.

ANNONS
|

Vid tretiden svensk tid påbörjades damernas singelfinal i den anrika turneringen Wimbledon mellan Venus Williams från USA ochGarbiñe Muguruza från Spanien.

Det första setet började jämt och de följdes åt i gem fram till 5-5. Där bröt den 14-seedade spanjorskan amerikanskans gem och kunde sedan serva hem setet till 7-5.

Inledningen på andra set började också till spanjorskans fördel där hon direkt bröt Venus Williams serve. Likaså hände samtiliga amerikanskans gem och spanjorskan lyckades blanka Williams och kan därmed titulera sig Wimbledonmästarinna för första gången.

Det var en påtagligt rördGarbiñe Muguruza som fick ta emot sin efterlängtade vinnarpokal som blir hennes första i London. Och efteråt hyllade hon sin motståndare.

ANNONS

– Jag har växt upp och sett henne spela. Hon är enn fantastisk motståndare. Det här är en dröm aytt vara här. För två år sedan förlorade jag finalen mot Serena Williams. Då sa hon att jag skulle vinna någon gång. Nu är jag här, säger en berördGarbiñe Muguruza i sin vinnarintervju på Wimbledon.

Och det var en ödmjuk Venus Williams som konstaterade förlusten.

– Jag vet hur hårt hon [Muguruza] arbetar. Bra jobbat idag, det var vackert, säger hon i sin matchintervju efter förlusten.

Hon skickade även ut en hälsning till sin gravida syster Serena Williams, som dominerat i tennisvärlden på damsidan de senaste åren, att hon saknar henne och att hon försökte göra det som Serena Williams brukar göra på tennisbanan men att det inte gick den här gången.

– Men det kommer fler chanser, konstaterar Venus Williams i Wimbledonintervjun.

Garbiñe Muguruzas väg fram till finalen har gått genom toppspelare som förstaseedade tyskan Angelique Kerber i fjärde rundan och sjunderankade Svetlana Kuznetsova från Ryssland i kvartsfinalen.

Venus Williams, som vunnit Wimbledonturneringen 5 gånger, senast 2012, har besegrat hemmahoppet Johanna Konta från Storbritannien i semifinalen och den regerande mästaren i Franska öppna Jelena Ostapenko från Lettland.

ANNONS