Robert Moreno fortsätter att leda Spanien under Luis Enriques frånvaro.
Robert Moreno fortsätter att leda Spanien under Luis Enriques frånvaro.

Moreno har stor respekt för Sverige

Spaniens förbundskapten Luis Enrique ledde inte sitt lag i 4–1-segern mot Färöarna. Han saknas även mot Sverige på Santiago Bernabéu. Personliga skäl stoppar Enrique som dock står i tät kontakt med sin närmaste medhjälpare Robert Moreno.

ANNONS
|

Den förre Barcelonatränaren Enrique har hållit sig borta från jobbet och offentligheten sedan Spanien slog Malta med 2–0 i EM-kvalet i mars.

I stället leds landslaget av Moreno.

Efter segern mot Färöarna tillägnade målskytten Jesús Navas den nyligen i en bilkrasch förolyckade José Antonio Reyes målet och Enrique segern.

Det är oklart när Enrique är tillbaka i tjänst.

"Tar en dag i taget"

- Vi tar en dag i taget, vi har inte mer information om det. Det är ganska säkert att han inte är med i morgon, men vi hoppas att han är med i nästa samling i augusti. Nu är hans personliga situation som den är och vi fortsätter att visa full respekt för det, säger Moreno.

ANNONS

- Luis Enrique är inte här men han är med oss i telefon och via videosamtal. Jag känner mig inte ensam, vi är ett team tränare och jag känner Luis stöd. Vi har inte upplevt några som helst problem men jag hoppas att det är sista gången vi är utan honom.

Lagkaptenen Sergio Ramos, som vann sin 122:a landskamp i fredags – nytt spanskt landslagsrekord – om Enriques frånvaro:

- Förbundskaptenen är ett känsligt ämne, han har bett oss om respekt. Det är viktigt att påpeka att han är kapten på skutan, han är en väldigt bra ledare. Alla gör allt de kan så att det inte ska märkas att han är borta.

Ramos tar av hatten

- Vi gör vad vi kan för att gruppen inte ska påverkas och att hans vilja gäller och att hans frånvaro inte påverkar truppen.

ANNONS

- Vi vill alla att Enrique ska komma tillbaka men Moreno gör ett väldigt bra jobb. Han täcker upp för Enrique på ett naturligt sätt. Man märker hur mycket fotboll han kan och hatten av för honom, säger Ramos.

Robert Moreno uttrycker stor respekt för Janne Anderssons landslag.

- Det är ett lag som jobbar hårt. Historiskt sett är vi bättre, men det räknas inte. De har en tydlig stil där alla spelare vet vad de ska göra i laget. Jag hoppas att de har en dålig dag och vi en bra dag, säger han.

Vill ha publikens hjälp

Han vädjar till spanjorerna att komma till Santiago Bernabéu och stötta laget.

- Det kommer att bli en svår och tuff match och jag hoppas att publiken hjälper oss. Jag har tagit med mig fru, barn och föräldrar. Jag hoppas att så många som möjligt kommer och lyfter oss, säger han.

ANNONS

- Vi har respekt för alla våra motståndare och i morgon kommer det inte att bli annorlunda.

Moreno och hans stab har studerat Sverige ingående.

- De är inte favoriter, det är vi som spelar hemma, men om jag ska vara allvarlig har jag analyserat dem i 8-10 matcher och några träningar och för varje gång tycker jag att de blir bättre. Det är lite av ett Stockholmssyndrom. Sverige är väldigt bra lag.

Ramos håller med:

- Vi har tittat på video och vet att av att alla motståndare är Sverige laget vi har störst respekt för. De är starka i försvaret och kontrar snabbt. Det är en svår match och det gäller att ha full respekt.

ANNONS
Madrid, TT:s utsände

ANNONS