Mora vann hemma mot ett formstarkt Luleå.
Mora vann hemma mot ett formstarkt Luleå.

Mora reste sig efter målvaktsmissar

Mora blev åter ett vinnarlag när de på hemmaplan besegrade formstarka Luleå med 5–3. Trots två hårresande misstag av målvakten Christian Engstrand, som kunde ha sänkt sitt lag.

ANNONS
|

Mora, som inför den här matchen hade sex förluster på deras sju senaste, tog emot Luleå, som var seriens formstarkaste lag, med fyra raka segrar, innan resan till Dalarna.

Det borde sluta på ett sätt. Men ett starkt kämpade Mora, stöttat av en fanatisk hemmapublik kämpade sig till segern, trots att målvakten Christian Engstrand var på rejält bjudhumör.

Misstag ett kom efter 1.50 i första perioden. Christian Engstrand lämnade målet för att slå pucken över egen målbur, men missade. Pucken hamnade hos en förvånad Einar Emanuelsson som kunde näta i ett tomt mål.

ANNONS

- Jag tänkte ta pucken och lägga ut den åt sidan på mittplan, men det blev pannkaka av allting.

Misstag två kom efter 19.25 i andra perioden. Christian Engstrand lämnade åter målet för att styra undan pucken, som studsade snett mot sargen rakt på en förvånad storebror Petter Emanuelsson, som nätade i tomt mål.

"Jag var arg"

- Pucken studsade så konstigt på en glaskant rakt ut och jag var inte med. Sedan är det bara att gratulera bröderna Emanuelsson som var heta på rätt ställe i dag, säger Christian Engstrand och skrattar.

Men under matchen var har rejält upprörd.

- Jag var arg, men det var värre förr. För sju-åtta år sedan hade jag varit betydligt mer förbannad efter att ha satt lagkamraterna i skiten. Men nu gällde det att snabbt skärpa sig och komma tillbaka. I det sammanhanget så gjorde jag också flera bra räddningar, menar Christian Engstrand.

ANNONS

Hans misstag gav också ett slarvigt spelande Luleå chanser att ta tag i matchen.

Det första baklängesmålet kunde ha knäckt ett mentalt svagt Mora, som i stället reste de sig och storspelade i första perioden.

Viktigt nyförvärv

I den andra perioden kom Luleå tillbaka och pressade Mora, som knappt kom ur egen zon under periodens första tio minuter. Men två utvisningar slog hål på Luleåbubblan och Andrew Rowe gjorde 3–2. Luleå fick sedan gratischans att svara efter Christian Engstrands andra miss.

Men i sista perioden var Mora smartast och David Kases 4–3 efter 5.27 blev matchavgörande. Annars var det nyförvärvet Jason Akeson som storspelade i Mora och visade att han kommer att bli mycket viktig för dalalaget. Detta var hans tredje match för sitt nya lag. Mot norrbottningarna kom Akesons första mål, men han låg bakom så mycket bra i anfallsspelet.

- Jo, Jason Akeson kommer att bli väldigt nyttig för oss i fortsättningen av serien. Nu får vi annars sikta på att vinna en eller två av de kommande hemmamatcherna så vi får lite ruljans i detta och ett momentum i segrar, säger Christian Engstrand.

ANNONS

För Luleå var detta mest ett streck i protokollet. Laget kan så mycket mer än de visade i Dalarna denna kväll.

TT

ANNONS