Montreal firar vinsten över Toronto.
Montreal firar vinsten över Toronto. Bild: Ryan Remiorz/The Canadian Press/AP/TT

Montreal räddar sig kvar i NHL-slutspelet

Montreal lyckades förlänga åttondelsserien mot Toronto efter en 3–2-vinst i förlängning. Vilket som blir det sista laget att ta sig till kvartsfinal avgörs nästa vecka.
– Jag tycker att vi borde ha fått in flera mål i under de första 60 minuterna, men deras målvakt gjorde också ett bra jobb, säger Montreals Shea Weber.

Det var vinna eller försvinna för Montreal i nattens NHL-möte. Och med minsta möjliga marginal – i förlängningens sextonde minut och inför hemmapubliken – vann Montreal och räddade sig kvar till ytterligare en, avgörande match mot Toronto.

Med 3–3 i matcher blir det natten mot tisdag, svensk tid, som den kvarvarande åttondelsserien avgörs.

– Det här är ishockey och man måste bara hitta en lösning, ett skott räcker, säger 2–0-skytten Tyler Toffoli.

Nattens två första perioder var mållösa innan Montreal i början av tredje tog ledningen med 2–0. Men Toronto lyckades kvittera och tog matchen till förlängning.

Carey Price gjorde 41 räddningar i Montrealmålet.

– Carey räddade oss verkligen, speciellt i förlängningen, säger Shea Weber.

Matchen i Montreal var den första i årets NHL-spel i Kanada som fick avgöras inför publik och 2 500 åskådare hade släppts in i Bell Center.

Under natten har även den första kvartsfinalen spelats – mellan Boston och New York Islanders. Boston tog hem det mötet med 5–2 och David Pastrnak gjorde hattrick.

Fakta: Stanley Cup

Så här är ställningen i NHL-slutspelet.

Östra divisionen:

Kvartsfinal: Boston–New York Islanders. Boston leder med 1–0 i matcher (bäst av sju matcher). Nästa match natten mot tisdag svensk tid.