Thobias Montler och Miltiadis Tentoglou gjorde upp i Göteborg.
Thobias Montler och Miltiadis Tentoglou gjorde upp i Göteborg. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Montler chanslös inför hemmapubliken

Längdhopparen Thobias Montler fick se sig besegrad i Göteborg. OS-guldmedaljören Miltiadis Tentoglou vann tävlingen med ett hopp på 8,12.

ANNONS

Thobias Montler fick inte till det när Gothenburg Games avgjordes.

Svensken mötte den olympiske mästaren, greken Miltiadis Tentoglou och fick se sig besegrad. Tentoglou var överlägsen och vann med ett hopp som mätte 8,12. Montler, som i säsongsdebuten hoppade 8,19 fick det tuffare och hans kväll slutade på 7,98.

Men svensken bör inte deppa allt för mycket. Han kommer ha chansen till revansch i polska Torun redan nästa vecka.

Efter tävlingen var 26-åringen peppad inför vad som komma skall. Han poängterade samtidigt att banan var för kort, vilket ställde till det en del.

– Atmosfären här inne är ju toppen, men jag fick inte till ansatsen. Banan var för kort, sade Montler till Dagens Nyheter.

ANNONS

En annan längdhoppsstjärna, Khaddi Sagnia var överlägsen och vann med ett hopp på 6,58. Tilde Johansson blev tvåa på 6,38 och Maja Åskag slutade trea, 6,31.

Carl Bengtström visade att han fortsatt är i bra form. Han vann 400 meter på 46,36. Vann gjorde även Andreas Kramer, som var överlägsen på 800 meter med tiden 1.46,50. Bengtström och Kramer kommer även de att tävla i Torun.

ANNONS