Tomas Montén, juniorkronornas förbundskapten. Arkivbild.
Tomas Montén, juniorkronornas förbundskapten. Arkivbild.

Montén: Kan bli ännu bättre

Seger i toppmötet över Tjeckien. Då gladdes Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén speciellt över spelet i numerärt över- och underläge.

ANNONS
|

Att Alexander Nylander fastställde 3–1 i numerärt överläge minuterna efter att svenskarna klarat ut spel i tre mot fem sammanfattade matchen mot Tjeckien väl.

– Vi visste att det skulle bli tajt och att det skulle komma ned till någon studs. Vi dödade ett tre mot fem och så fick vi ett powerplay och avgjorde matchen. Det hade lika gärna kunna gå så att de hade gjort både 2–2 och 3–2 i sitt powerplay. Det är otroligt små marginaler, sade Montén.

Sverige har gjort fyra mål i numerärt överläge på sina två första matcher och bara släppt in ett i numerärt underläge hittills.

ANNONS

– Tre mot fem var bra, det gav oss lite fart och energi att klara det. Sedan tycker jag vi blir lite passiva när de gör sitt mål, där får vi inte hamna. Men det var vår tredje utvisning på raken och de som spelar mycket i boxplay blir trötta, sade Montén.

– Vi drog på oss lite för många utvisningar och det är något vi måste städa bort. Två, tre på en match kan du fixa, men inte så här många, sade han om sitt lags fem utvisningar.

Sveriges start på matchen, som gav 2–0 i första perioden, var Montén mycket nöjd med. En perfekt period spelmässigt:

– Vi hade pratat om att inte ge bort puckar och spela på djupled, spela med fart och sätta press på tjeckerna och det tyckte jag att vi gjorde. Det är vår styrka och vår identitet. Så vill vi spela i 60 minuter. Vi kom tillbaka till det spelet efter vårt 3–1-mål också.

ANNONS