Rosengårds Anja Mittag lobbar in 4–1 hemma mot Hammarby. Den tyska skyttedrottningen satte även slutresultatet 5–1 på straff.
Rosengårds Anja Mittag lobbar in 4–1 hemma mot Hammarby. Den tyska skyttedrottningen satte även slutresultatet 5–1 på straff.

Mittag: "Sådana matcher man älskar att spela"

Gulddrömmen lever för Rosengård. Närmast väntar serieledaren Piteå på hemmaplan.

ANNONS
|

Guldstriden i damallsvenskan ser ut att leva hela vägen in i mål. Efter segrar för topptrion Piteå, 45 poäng, Rosengård, 42, och Göteborg, 41, under söndagen rullar kampen om Kronprinsessan Victorias pokal vidare med två omgångar kvar att spela.

Närmast väntar ett hett möte mellan just Rosengård och Piteå på Malmö IP nästa måndag (22 oktober).

- Det blir en spännande match mot ett Piteå som har varit väldigt bra under egentligen hela året. Så det ska bli kul på måndag, säger landslagskaptenen Caroline Seger efter 5–1 hemma mot Hammarby.

ANNONS

En mental kamp

Även om den tiofaldiga mästarklubben Rosengård är tre poäng efter Piteå, som jagar föreningens första guld, har Malmöklubben en överlägsen målskillnad (plus 38 mål) jämfört med toppkonkurrenterna. Något som i slutändan kan vara avgörande i guldstriden. Ett annat plus för Malmöklubben är den stora rutin som finns i laget.

- Det gäller att vi är hungriga också och är mentalt förberedda. För det kommer bli oerhört tufft för vår del. Det är ett Piteå som inte har vikt ner sig på så gott som hela året. Det blir en kamp både mentalt och fysiskt där ute. Förhoppningsvis kan vi dra det längsta strået, säger Seger.

Å andra sidan räcker det med tre poäng för Piteå i Malmö för att säkra SM-guldet. Minst oavgjort krävs för Rosengård för att guldstriden ska leva även i sista omgången. Då möter Malmöklubben tabelltrean Göteborg på bortaplan medan Piteå ställs mot Växjö.

- Självklart vill vi vinna. Oavgjort ger oss inte mycket, säger anfallaren Anja Mittag.

ANNONS

Hammarby skapade lite nerv i mötet på Malmö IP med 1–2-reduceringen (Astrid Larsson) fem minuter in på andra halvlek efter att Sanne Troelsgaard och Lisa-Marie Utland tidigare gett hemmalaget ledningen. Direkt hotat var dock inte Rosengård. Inhopparen Ebba Wieder satte 3–1 innan Mittag satte två i slutskedet av matchen.

- Vi kommer ju till chanser och det är absolut rättvist att vi vinner, säger Mittag.

Tagit hem skytteligatiteln?

Guldstriden rullar vidare, men frågan är om inte tyskan Mittag avgjort kampen om skytteligatiteln. Mittag står nu på 16 mål – tre mål före Göteborgs Rebecka Blomqvist.

- Det är en bra titel, men skulle jag välja så väljer jag ju så klart att vinna damallsvenskan. Det betyder ju självklart mest, säger Mittag.

Innan Rosengård ställs mot Piteå väntar ett första hemmamöte med tjeckiska Slavia Prag i åttondelsfinalen av Champions League kommande torsdag.

ANNONS
TT

ANNONS