Mittag blickar framåt efter premiärseger

ANNONS
|

Senaste gången som Anja Mittag gjorde mål för FC Rosengård var den 21 maj 2015 när laget besegrade Kristianstad med 7–0. Senaste gången fram till påskdagen, vill säga.

I sin comeback för klubben i säsongspremiären hemma mot Kvarnsveden tog det endast trettio minuter innan Mittag sträckte sig fram och styrde in bollen med fotsulan. Och liksom senaste gången blev det sju mål framåt för hemmalaget. Segersiffrorna skrevs till 7–2 när Rosengård visade varför de är storfavoriter till att ta hem damallsvenskan 2017.

- Det känns bra att vara tillbaka, kul att få lite speltid tillsammans med de nya i laget. Jättehäftigt att vi vinner med sju bollar, sade en glad Mittag efter matchen.

ANNONS

Misslyckat Europaäventyr

När hon sommaren 2015 skrev på för Paris Saint-Germain hade hon på drygt tre år i Sverige gjort hisnande 61 mål och vunnit den damallsvenska skytteligan två gånger. Men utflykten i Europa blev inte som hon hade hoppats. Senast kommer hon från en säsong i Wolfsburg där det knappt blev någon speltid. När hon får frågor om vad hon lärt sig under de två senaste säsongerna blir svaren fåordiga.

- Jag vill inte blicka tillbaka utan ser hellre framåt. Det gick upp och ner men nu är jag här och det är det som räknas.

Mittags nuvarande kontrakt går ut till sommaren, men hennes agent håller som bäst på att diskutera en trolig förlängning.

- Förhoppningsvis blir det snart klart, sedan får vi se hur länge det blir.

Martens imponerade

I Rosengårds offensiv var det framför allt Lieke Martens som visade framfötterna. Nederländskan var inblandad i det mesta i hemmalagets offensiv och stod själv för två mål. Inför säsongen har hon tilldelats en fri roll som släpande anfallare, en position som tränaren Jack Majgaard Jensen jämfört med positionen som Pernille Harder farmgångsrikt förvaltade i fjolårsmästaren Linköping. Sett till premiären verkar Martens stortrivas i den nya rollen.

ANNONS

- Och visst såg hon bra ut där, sade Majgaard Jensen stolt efter matchen.

Chockstart räckte inte

Kvarnsveden fick en riktig drömstart när Julia Roddar knorrade in ledningsmålet redan efter tre minuters spel. Därefter hade gästerna svårt att hänga med i hemmalagets tempo, och offensivt verkar laget liksom ifjol vara väldigt beroende av Tabitha Chawinga. I dag blev det ett mål framåt för den vindsnabba anfallaren som ifjol kom trea i skytteligan med 15 mål.

- Det syntes inte i dag, men under försäsongen har vi visat att laget även har andra offensiva hot. Armisa Kuc kommer inte riktigt till sin rätt i dag, men på sikt kommer hon att kunna assistera Tabitha på ett sätt som vi inte såg ifjol, sade tränaren Jonas Björkgren.

TT

ANNONS