Miriam Bjöklund och Denis Shapovalov förlovade i Båstad

Miriam Björklund åkte ut i andra omgången av Swedish open. Men svenskan fick ändå anledning att fira. Efter förlustmatchen friade tennisstjärnan Denis Shapovalov.
– Det var så himla fint, något jag har drömt om, säger hon till Aftonbladet.

ANNONS
|

24-åriga tennisproffset Mirjam Björklund, rankad 132:a i världen, hade just förlorat mot första-seedade amerikanskan Emma Navarro, i den andra omgången av Swedish Open.

Hon var på plats i Båstad med familj och sin pojkvän; den jämnårige kanadensaren Denis Shapovalov, rankad 23:a på herrsidan. Efter förlusten mot amerikanskan (7-6, 1-6, 6-1) skulle sällskapet äta middag på stranden. Men Björklund var fortfarande besviken efter matchen, och inte särskilt sugen på att gå ut, berättar hon för Aftonbladet.

– Jag kände bara: ”Åh, jag orkar inte”, säger hon.

Men efter övertalning från familj och vänner tog hon sig till vattnet. Och där på stranden i det svenska tennismeckat friade Shapovalov.

ANNONS

– Det var så fint och så kul att han gjorde det i Båstad när hela min familj var på plats. Vi kunde gå ut och fira tillsammans och uppleva den här stunden ihop. Det här är ju något jag har drömt om sedan jag var liten och sedan jag träffade honom, säger Björklund.

Mirjam Björklund är Sveriges näst bäst rankade damspelare i världen. I slutet av juni vann hon en ITF-turnering i Storbritannien, den gången lyckades svenskan besegra Emma Navarro i finalen.

ANNONS