Miljonregn över Duplantis

Armand Duplantis vann VM-guld och satte ett nytt världsrekord. Nu kommer belöningen.
– Jag vågar knappt tänka på det, säger hans manager Daniel Wessfeldt till Sportbladet.

ANNONS

Det blev precis så som han hade tänkt sig. Duplantis vann guldet han saknade, och avrundade succén på friidrotts-VM med att hoppa 6,21.

Den nya medaljen och det nya världsrekordet innebär klirr i kassan för världsstjärnan.

Direkt efter bedrifterna stod det klart att bara guldet var värt lite drygt 700 000 svenska kronor. Dessa pengar får Duplantis av det internationella friidrottsförbundet, World Athletics – som också via sin ordförande, Lord Sebastian Coe, lämnade över ytterligare en miljon svenska kronor för världsrekordet.

En totalsumma på nästan 1,8 miljoner kronor.

”Det finns ingen i hans klass”

Det stannar inte där.

– Det är bara en mindre del av vad han får för den här segern och världsrekordet. Den större delen kommer från han skosponsor och alla andra sponsorer han har. Han har klausuler i alla kontrakt, säger hans manager Daniel Wessfeldt till Sportbladet.

ANNONS

Svensken har en särställning i den internationella friidrotten just nu. Wessfeldt beskriver Duplantis som världens hetaste utövare, och berättar att galor erbjuder honom ”groteska summor” bara för att ställa upp.

Han berättar också att Duplantis är världens bäst betalda friidrottare.

– Ja, utan tvekan. Det finns ingen som är i hans klass just nu. Alla galaarrangörer vill ha honom, säger Wessfeldt till Sportbladet.

LÄS MER:Flickvännen i tårar – så hyllas Armand Duplantis

LÄS MER:VM-guld för Duplantis – sätter nytt världsrekord

LÄS MER:Armand Duplantis nya monsterhopp: Högsta någonsin utomhus

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS