Miljöaktivister försökte stoppa lopp – tacklades av vakter

Flera miljöaktivister försökte stoppa världscuploppet i Trondheim – men misslyckades.
Hastigt ingripande vakter han att tackla bort dem innan åkarna skulle komma.

ANNONS
|

Miljöaktivisterna lyckades ta sig in på banan under lördagens skiathlon i Trondheim. Av bilderna att döma hann en aktivist kasta något orange på banan, även någon form av banderoll såg ut att vara på väg att vecklas ut.

Detta för att stoppa loppet.

Vakterna var dock snabba med att agera och lyckades tackla undan miljöaktivisterna innan skidåkarna kom till den delen av banan.

– Ett gäng miljöaktivister tagit sig in på banan i ett försök att stoppa åkarna. De blev dock omkullknuffade av vakter precis innan åkarna kom. De ska dock hunnit kasta ut något orangeliknande över spåret, säger Ludvig Svan i Viaplay.

ANNONS

Loppet kunde fullföljas obehindrat och vanns av favoriten Johannes Høsflot Klæbo. Britten Andrew Musgrave blev tvåa och Didrik Tønseth (Norge) slutade trea. Bästa svensk blev Calle Halfvarsson med en femteplats.

LÄS MER:Andersson överlägsen i Trondheim: "Revansch"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS