Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Milan hånade Inter i segertåget – förbundet startar utredning

Zlatan Ibrahimovics AC Milan hade en tydligt budskap på en banderoll, då klubben firade liga-titeln under en bussparad på måndagen.
Enligt La Gazzetta har det italienska fotbollsförbundet startat en utredning om banderollens hån, som riktade sig mot rivalen Inter.

På måndagskvällen firade Zlatan Ibrahimovic och hans AC Milan för fullt på gatorna i den italienska klubbens hemmastad. Laget åkte runt på en buss, som var prydd i de rödsvarta färgerna och runtomkring jublade fansen.

I bussparaden kunde man också se en banderoll spelarna hade med sig. En av dem var riktad mot konkurrerande Milano-klubben Inter.

”Stoppa upp Coppa Italia i röven", stod det på banderollen, vilket ska syfta på Inters vinst mot Milan i våras, under semifinalen i den italienska cupen Coppa Italia.

På grund av budskapet på banderollen har det italienska fotbollsförbundet, FIGC, valt att starta en undersökning kring den. Det rapporterar La Gazzetta dello Sport.

”På kvällen inledde åklagaren en utredning för påstådd brott mot artikel 4 i Code of Sports Justice, som påminner om principerna om lojalitet, korrekthet och ärlighet i alla relationer, oavsett hänvisning till sportaktiviteter", skriver tidningen på måndagen.

LÄS OCKSÅ: Zlatans glödande tal till AC Milan i omklädningsrummet

LÄS OCKSÅ: Zlatans vilda firande efter nya titeln

LÄS OCKSÅ: Zlatan Ibrahimovics Milan Serie A-mästare

LÄS OCKSÅ: Tack för allt, Zlatan – jag kommer att sakna dig

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.