Mikael Ymer om stödet från Zlatan: ”Betyder världen”

Mikael Ymer hamnade förra året i en kritikstorm för sina uttalanden. I det försvarades han av Zlatan Ibrahimovic. I SVT:s Carina Bergfeldt berättar han om stödet.
– Bara att han stöttade mig rent allmänt betyder världen för mig, säger han.

ANNONS
|

Mikael Ymer, 24, är Sveriges just nu bästa tennisspelare och är rankad som nummer 77 i singel.

Den senaste tiden har Ymer dock inte bara fått uppmärksamhet för sitt spel utan även för sina uttalanden utanför banan. Bland annat förklarade han sitt nobbande av Båstad i somras med att det var av samma anledning som Zlatan Ibrahimovic inte spelar i allsvenskan och inför Stockholm Open jämförde han svenska turneringar utan hans deltagande med att beställa sallad på McDonalds.

I höstas gick Zlatan ut och försvarade Ymer. Efter en intervju med SVT skrev fotbollsstjärnan på Twitter:

”Mikael Ymer, 24 år, är rankad som Sveriges bästa tennisspelare. Han intervjuas i SVT men frågorna han får handlar inte om sporten och framgångarna. Exakt samma idiotfrågor som jag fick för 20 år sedan. SVT borde skämmas och journalisten borde få sparken”.

ANNONS

I SVT:s Carina Bergfeldt berättar Ymer om stödet från Zlatan och vad det betyder.

– Det blev som en sekt där alla slog sig ihop, och att då Zlatan gick ut och gick emot hela trenden och gick emot alla... Bara att han stöttade mig rent allmänt betyder världen för mig. Sedan vill jag inte gå in specifikt på vad kommentarerna var, men det vände i alla fall med att Zlatan gick ut och stöttade mig så där, säger Ymer.

Kritik mot experterna

Han berättar om kritikstormen efter uttalandena under sommaren och hösten.

– En lång säsong med kritik från experter, som bland annat kritiserade mig för att inte ge tillbaka till Sverige och att jag inte var lojal svensk. Och då var det många som hoppade på det tåget, många andra experter som ville visa lojalitet mot alla de här experterna, säger Ymer.

Han fortsätter:

– Själva lämnade de Sverige när de tjänade 100 000–200 000 för att slippa skatten. Och jag är ändå skriven här.

LÄS MER:Zlatan försvarar Ymer efter utspelen: ”Idiotfrågor”

LÄS MER:Mikael Ymer om singellivet: ”Kärlek är inte för mig”

LÄS MER:Mikael Ymers nya utspel: ”Som en sallad på donken”

ANNONS