Mikael Ymer under Wimbeldon 2023.
Mikael Ymer under Wimbeldon 2023. Bild: JESPER ZERMAN

Mikael Ymer bryter tystnaden

Tennisspelaren Mikael Ymer, 25, stängdes av efter att ha uteblivit från dopingtester och meddelade kort efter att han slutar med tennis. Nu har han gett sitt första uttalande.
– Nu är framgång för mig mer att försöka förbli ”sane”, mentalt frisk, säger han rapporterar DN.

ANNONS
|

I juli förra året stängdes Mikael Ymer av från att spela tennis i 18 månader. Han hade uteblivit från dopingkontroller vid tre tillfällen. I augusti meddelade han att han lägger ner tenniskarriären. Sedan dess har det varit tyst. Men under måndagskvällen medverkade han under en talkshow som arrangerades av Handelshögskolan i Stockholm.

Enligt Dagens Nyheter berättade han på scenen att han efter karriären fått en annan bild av framgång. Tidigare handlade det om att tjäna pengar och klättra på rankingen.

– Nu är framgång för mig mer att försöka förbli ”sane”, mentalt frisk. Att inte bli galen. För jag övertänker saker och jag har varit på resande fot elva månader om året sedan jag var 15–16 år, missat familjemedlemmars födelsedagar. Hotellrummen kändes som fängelseceller mot slutet, säger han enligt DN.

ANNONS

Sover till fyra på eftermiddagen

Han berättar också att han efter karriären har fått en annan dygnsrytm. Att han går och lägger sig klockan sju på morgonen och går upp klockan fyra på eftermiddagen.

– För då är det bara en timme tills mina vänner slutar jobbet. Så jag går upp klockan fyra, går till gymmet, och sen är mina vänner klara. Det är vad jag gör varje dag nu.

På frågan om det finns någon förhoppning om att han inte gjort sin sista match svarar han:

– Jag vet inte.

LÄS MER:Missade dopningstester – stängs av i 18 månader

LÄS MER:Elias Ymers stöd till Mikael Ymer: ”Är där som bror för honom”

LÄS MER:Ruud om Ymer: "Känner med honom"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS