Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Michel Tornéus om tuffa tiden efter karriären: ”Ett stort svart hål”

När rampljuset slocknade blev det en tuff tid för Michel Tornéus. Vad skulle EM-guldmedaljören göra efter att längdhoppskarriären var över?
– Det var som ett stort svart hål när jag lade av, säger han till Expressen.

Ett EM-guld, tre EM-silver, ett VM-brons och 22 SM-guld. Dessutom sitter Michel Tornéus på det svenska rekordet i längdhopp efter ett hopp på 8,44 meter. Men karriären är över sedan två år tillbaka.

Men trots en framgångsrik karriär och ett liv i rampljuset så blev det en tuff omställning för honom.

LÄS MER: Gais i serieledning – för första gången på tolv år

För efter det sista hoppet under en SM-tävling i Karlstad hade han helt plötsligt ingenting.

– Det var som ett stort svart hål när jag lade av. Jag var med i Mästarnas Mästare direkt efter, men när jag kom hem därifrån och packade upp väskan så hade jag ingenting i kalendern. Jag som varit professionell idrottare i över tio år och haft friidrotten som mitt liv. Plötsligt visste jag inte alls vad jag skulle göra, säger han till Expressen och fortsätter:

– Jag hade lite sparade pengar, men jag har inte tjänat pengar som ett hockeyproffs och räkningarna måste betalas. Mitt problem i början var att komma på: vad vill jag göra nu?

LÄS MER: Andreas Alm om Häckens start på säsongen

Lösningen blev att han skickade ett CV till ett företag som jobbar inom kommunikationsbranschen efter ett tips från en kompis. Något som löste sig och där är han kvar fortfarande.

– Jag var naiv i början, man hade alltid hört att idrottare är attraktiva på arbetsmarknaden. I min hjärna tänkte jag bara att det skulle komma erbjudanden, men det kom inget. Och jag har ingen utbildning att falla tillbaka på, säger han.

LÄS MER: Hosam Aiesh om samtalet som förändrade allt

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.