210306 Friidrott Athletics - 2021 European Indoor Athletics Championships - Arena Torun, Torun, Poland - March 6, 2021 Sweden's  Michaela Meijer during the Women's Pole Vault final REUTERS/Aleksandra Szmigiel © Bildbyrån - COP 7 - SWEDEN ONLY
210306 Friidrott Athletics - 2021 European Indoor Athletics Championships - Arena Torun, Torun, Poland - March 6, 2021 Sweden's Michaela Meijer during the Women's Pole Vault final REUTERS/Aleksandra Szmigiel © Bildbyrån - COP 7 - SWEDEN ONLY Bild: ALEKSANDRA SZMIGIEL

Michaela Meijer gör comeback på Diamond League-galan

Änglavakt under bilolyckan och en remarkabelt snabb återhämtning.
I dag hoppar Michaela Meijer stavhopp igen.
– Det har gått oerhört mycket fortare än jag tror någon kunde drömma om, säger förbundskapten Karin Torneklint.

ANNONS
|

Det var på väg från en tävling i Karlstad som den otäcka bilolyckan drabbade Öishopparen Michaela Meijer och de två tränarna Gustaf Hultgren och Yannick Tregaro. De tre friidrottsprofilerna från Göteborg hade stannat i en parkeringsficka på E18 för att lokalisera sig när en lastbil körde rakt in i deras bil.

Hultgren drabbades värst, men även Meijer och Tregaro fick uppsöka sjukhus. Där och då låg fokus på tacksamhet över att de tre klarade sig förhållandevis väl, snarare än tankar på kommande tävlingar.

– Först var jag bara glad att de överlevde, säger förbundskapten Karin Torneklint, som bekräftar att Michaela Meijer kommer att komma till start i Diamond League-tävlingen i Stockholm i dag.

ANNONS

– Det kommer hon. Att de återhämtat sig så snabbt är fantastiskt. Det har gått oerhört mycket fortare än jag tror någon kunde drömma om, säger hon.

”Hade väldigt svårt att röra sig”

Torneklint har haft regelbunden kontakt med Meijer sedan olyckan och berättar hur läkningsprocessen gått till:

– I början kunde hon knappt gå framåt och hade väldigt svårt att röra sig. Men en dag kunde hon jogga och sedan springa fort redan nästa dag. Det har gått fantastiskt snabbt. Som tur var fick hon inga frakturer eller andra skador som tar lång tid att läka och det är tack vare det som hon kunde återhämta sig så snabbt.

Nu blir det alltså en comeback i Diamond League-galan i Stockholm, blott tolv dagar efter olyckan.

– Att hon klarar av att hoppa är fantastiskt. Det blir spännande att se hur hon klarar belastningen. Det är främst för hennes egen skull som hon är med – för att se så att hon klarar av att hoppa, det finns inget resultatmål.

Kommer du vara nervös när du ser henne göra sitt första hopp?

– Det tror jag inte. Jag vet att hon är undersökt så noggrant, och det hade varit skillnad om hon skadat sig i ett hopp. Då påverkar det mer. Nu har skadan inte någonting med stavhopp att göra.

ANNONS

OS-drömmen lever för Michaela Meijer

Som svensk rekordinnehavare är Michaela Meijer förstås ett hett namn inför OS. Även om hon inte var med i den ursprungliga truppen som presenterades i veckan finns fortfarande stora möjligheter att komma med.

– På måndag får vi höra mer om hur SOK tänker kring henne. Det finns inget resultatmässigt hon behöver uppnå på tävlingen, utan hon ska känna att hon är tillbaka och kan tävla ordentligt.

Såg du det här framför dig för en vecka sedan?

– Absolut inte. Jag såg det som att OS var väldigt långt borta. Jag var bara glad att de levde alla tre.

Damernas höjdhopp på Bauhausgalan i Stockholm inleds klockan 14.00 i dag.

GP har sökt Michaela Meijer.

ANNONS