Michael Thomas donerar 21 miljoner – till utsattas sjukvårdsräkningar

Coronapandemin innebär en ekonomisk prövning för många. NFL-stjärnan Michael Thomas väljer då att donera motsvarande 21 miljoner kronor för att betala sjukvårdsräkningarna för folk i Louisiana.
– Jag hoppas att dessa familjer känner en lättnad, säger han.

ANNONS
|

Louisiana är en av delstaterna i USA som har drabbats hårdast av det nya coronaviruset. Över 43 000 personer har rapporterats smittade och mer än 2 800 personer har dött.

Enligt Business insider är det också den fattigaste av alla staterna i landet, omkring var femte personer klassas som fattig.

Därmed är det många i Louisiana som drabbas hårt ekonomiskt.

Då väljer NFL-stjärnan och New Orleans Saints-wide receiver, Michael Thomas, att ryka ut för att försöka dra sitt strå till stacken.

LÄS MER:Drew Brees gest: Donerar 50 miljoner under coronakrisen

Enligt Saints väljer han nämligen att donera 2,3 miljoner dollar (ca 21 miljoner kronor) för att hjälpa att betala av sjukvårdsskulderna för de som inte har råd.

ANNONS

– Jag känner mig hedrad över att kunna hjälpa mitt samhälle på det här sättet och göra skillnad i en stad som har välkomnat mig från dag ett, säger han på klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Jag hoppas att dessa familjer känner en lättnad av att veta att deras sjukvårdsräkningar har tagits hand om under dessa svåra tider för vårt land.

LÄS MER:P.K. Subbans fina gest – skänker 50 000 dollar till George Floyds dotter

Michael Thomas har tidigare donerat över 3000 måltider till behövande i Louisiana.
Michael Thomas har tidigare donerat över 3000 måltider till behövande i Louisiana. Bild: Chris O'Meara

Donerat över 3 000 måltider

Det är inte första gången under den rådande pandemin som Michael Thomas väljer att hjälpa till i delstaten där han huserat sedan 2016. I maj donerade han, tillsammans med en välgörenhetsorganisation, även över 3 000 måltider till anställda inom sjukvården.

LÄS MER:Super Bowl-vinnaren Duvernay-Tardif rycker ut under coronakrisen

Även hans lagkamrat, Drew Brees, har valt att visa sin välvilja. I slutet av mars meddelade quarterbacken att han skulle donera motsvarande 50 miljoner kronor till olika välgörenhetsorganisationer i Louisiana.

LÄS MER:Donald Trump backar Drew Brees efter kritiken

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS