Michael Johnson rasar mot Tiger Woods efter tamponghån

Tiger Woods räckte över en tampong till Justin Thomas.
För gesten sågas ikonen längs med fotknölarna.
”En ursäkt som består av ’om någon tog illa upp’ är ingen ursäkt”, skriver OS-guldmedaljören Michael Johnson på Twitter.

ANNONS
|

Det var i den riktiga comebacken på PGA-touren som Woods drog ögon åt sig. Han gick den första rundan tillsammans med Rory McIlroy och Justin Thomas, det såg ut att vara god stämning mellan de tävlande som syntes skratta gott åt varandras skämt.

Sedan gick det för långt.

Vid ett av hålen fick Woods till ett bättre utslag än Thomas – och plockade då fram en tampong som han räckte över till Thomas. Detta har tolkats som ett sätt för att antyda att han ”spelade som en tjej”.

”Har aldrig en ledare”

Kritiken lät inte vänta på sig och Woods tvingades be om ursäkt.

ANNONS

– Det var två vänner som hade roligt ihop. Om någon på något sätt tog illa upp vill jag be om ursäkt, sa Tiger Woods efter fredagens runda.

Men ursäkten kändes halvhjärtad, menar ingen mindre än friidrottsikonen Michael Johnson. Han, som bland annat vunnit fyra OS-guld och åtta VM-guld, tar till Twitter för att vädra sin kritik.

”En ursäkt som består av ’om någon tog illa upp’ är ingen ursäkt. Men det är sådan Tiger är. Han har aldrig varit en ledare och han är gjord av teflon. Efter alla misstag visar han att han inte har lärt sig någonting”, skriver Johnson i ett inlägg som fått flera tusen gillarmarkeringar.

Woods, som slutade 45:a i Genesis Invitational, har ännu inte bemött kritiken.

LÄS MER:Tiger Woods sågas efter tamponghånet i Genesis Invitational

ANNONS