Arnór Traustason. Arkivbild
Arnór Traustason. Arkivbild

MFF:s Bengtsson och Traustason tvingades byta

Anfallaren Carlos Strandberg fanns redan på Malmö FF:s skadelista. I Champions League-kvalet mot Vidi (1–1) kom nya skador. Både försvararen Rasmus Bengtsson och mittfältaren Arnór Traustason tvingades byta tidigt.

ANNONS
|

Malmö FF-försvararen Rasmus Bengtsson tvingades till ett byte en dryg halvtimme in i mötet med ungerska Vidi. Bengtsson fick en skadekänning i ett tidigare skadedrabbat knä.

- Vi har tittat på knäet och knäleden är stabil, vilket är det viktigaste i ett initialt skede. Att vi inte bedömer att det är någon påverkan på ledbandet, säger Jesper Robertsson, fysioterapeut i MFF.

ANNONS

I halvlek fick även mittfältaren Arnór Traustason gå av.

- Han fick på nytt huvudvärk i slutet av första halvlek. Det var ingen ny smäll, säger Robertsson.

Det var i Champions League-kvalet mot Cluj förra veckan som Traustason tvingades byta efter en smäll mot huvudet, men i det läget bedömde MFF det inte som att det rörde sig om en hjärnskakning.

- Eftersom symptomen direkt klingade av och inget av de medicinska testerna visade på det. Men det är ändå en ny reaktion inom en vecka och därför måste vi fortsätta utreda det och ändå göra en hjärntrappa, säger Robertsson.

Sedan tidigare har Malmö anfallaren Carlos Strandberg (lår) på skadelistan. Returen mot Vidi spelas på tisdag nästa vecka i Ungern. Innan dess väntar Dalkurd borta på fredag i allsvenskan.

TT

ANNONS