Melwin Lycke Holm efter segern: ”Pissgener har jag”

Melwin Lycke Holm, 18, är en stor talang och har gått i pappas fotspår och satsat på höjdhopp. Att istället satsa på längdhopp fanns dock inte på kartan.
– Pissgener har jag, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
|

Pappa Stefan Holm är en av de mest framgångsrika svenska friidrottarna. Med flera stora internationella medaljer så som OS-guld på sin meritlista. Hans karriär är dock över sedan flera år tillbaka.

Istället är det sonen Melwin som går i hans fotspår.

Där höjdhoppet varit hans gren.

Efter Finnkampen fick han dock frågor på varför han inte hoppar längdhopp.

– Pissgener har jag. Rötna, säger han till Aftonbladet och skrattar innan han utvecklar sitt svar:

– Det är klart att det lockar när det (höjdhoppet) har stått stilla så länge som det har gjort. Men jag tror att jag har större utvecklingspotential i höjd. I dag gör jag 2,15 och det är fortfarande ett bättre resultat än jag gjort i längd. När jag hoppade 7,51 i längd var det 25 grader, sol och 2,0 i ryggen. Jag är en bättre höjdhoppare fortfarande, säger han.

ANNONS

Någon träning på just längdhopp gör han inte. Att börja en satsning i den grenen istället ser Melwin Lycke Holm inte heller som särskilt troligt utan det blir en fortsättning på höjdhoppet.

– Men det är klart att… Jag väntar lite på en träff där också. Men jag tränar inget längdhopp, så det är lite svårt kanske. Men jag skulle behöva bli så mycket snabbare om jag ska nå världseliten i längd. Och jag tror inte att jag har de generna i mig, säger han.

.

ANNONS