Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel lämnar klubben. Arkivbild.
Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel lämnar klubben. Arkivbild.

Melkemichel lämnar – Siriusduo uppges ta över

Tränaren Özcan Melkemichel lämnar Djurgården. I stället väntas Sirius tränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf ta över den allsvenska fotbollsklubben, uppger Expressen.

ANNONS
|

Nyheten att Bergstrand och Lagerlöf tar över väntas bli officiell inom några dagar, skriver Expressen, men Djurgårdens sportchef Bosse Andersson vill i dagsläget inte kommentera spekulationerna.

Däremot bekräftar Djurgården att huvudtränaren Özcan Melkemichel lämnar klubben efter två år. Han har tillsammans med assisterande tränaren Ivan Ristic valt att tacka nej till en förlängning.

"Jag har funderat mycket kring det här svåra valet. Men det har dykt upp möjligheter för mig och i slutändan har det fått mig att ta det här beslutet", säger Özcan Melkemichel till Djurgårdens hemsida.

Det är också klart att Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf inte blir kvar i Sirius. Duon har sagt upp sig från Uppsalaklubben, trots två år kvar på sina kontrakt. De löser ut en klausul som ger dem möjlighet att sluta för att ta jobb i en utländsk klubb eller en större svensk förening, uppger ordföranden Ove Sjöblom.

ANNONS

Bergstrand och hans assisterande tränare har varit i Sirius i sju år och har lett laget från division 1 till allsvenskan, där man har spelat de tre senaste säsongerna.

"De har varit enormt uppskattade i hela föreningen som de fantastiska ledare och personer de är, och vi tycker naturligtvis att det är otroligt tråkigt att de nu väljer att lämna, men vi önskar dem all lycka i sina fortsatta karriärer", säger Ove Sjöblom i ett pressmeddelande.

Djurgården blir den fjärde stora Stockholmsklubben som Bergstrand förknippas med. Han har tidigare spelat i AIK och Hammarby samt varit tränare för Brommapojkarna.

TT

ANNONS