Meijer och Kramer sist i EM-finalerna

Stavhopparen Michaela Meijer och 800-meterslöparen Andreas Kramer var två av Sveriges medaljhopp i inomhus-EM i Glasgow. Men varken Meijer eller Kramer lyckades ta några medaljer i söndagens finaler.

ANNONS
|

Favoriten på 800 meter, Andreas Kramer, slutade sist i finalen på 1.48,06. Spanjoren Alvaro De Arriba vann.

– Det är inte mycket att göra åt när man inte kan svara på attackerna under loppet. Jag hade inte tillräckligt för att ta medalj idag. Det är jag klart ledsen över, säger Kramer, som var EM-tvåa i Berlin i fjol.

Andreas Kramer tog täten, hans favoritposition. Men sedan kunde han inte svara utan halkade efter allt mer – inför upploppet var det en slutkörd Kramer som inte hade några krafter för en medaljspurt.

– När attacken kom från Andreas Bube så kom det alldeles för många och sen tröttnade jag bara. Jag hade inte det idag, och det behöver jag för att kunna slåss om medaljer, det är ju inga enkla motståndare jag möter, säger han.

ANNONS

21-åringen kom till EM som storfavorit, Europaetta med ett nysatt personligt rekord och hade dessutom vunnit alla lopp under vintern. Han tog sig komfortabelt genom försök och semifinal.

"Tävlat för lite"

Michaela Meijer rev ur sig i stavhoppsfinalen i EM på 4,65. Hon stannade på 4,45, hennes ingångshöjd, och slutade sist.

– Jag har tävlat för lite och behöver finslipa mer innan allting sitter. Jag är inte riktigt inne i tävlandet och vet när jag ska byta stav och så, säger Meijer.

25-åringen fick hela 2018 förstört av en fotskada. Göteborgskan tvingades till operation för en fraktur i båtbenet i foten i början av året och missade både inomhus-VM och EM senare under året.

"Kom till EM utan förväntningar"

Hon har kommit tillbaka starkt och satte svenskt rekord under Nordenkampen i februari med 4,75, ett rekord som Angelica Bengtsson senare slog med ett 4,81-hopp. Bengtsson var medaljfavorit i EM, men rev ur sig i kvalet.

– Jag kom hit till EM utan förväntningar, det här är min comebacksäsong. Men jag har höjderna i mig, säger Meijer.

Meijer gjorde som i kvalet och rev första försöket på ingångshöjden, som i finalen var 4,45. Hon tog sedan i det andra. 25-åringen stod sedan över 4,55. Det första försöket på 4,65 blev helt misslyckat, hon kom inte ens upp. Likadant blev det i det andra försöket.

ANNONS

I det tredje kom hon över ribban, men rev.

– Jag börjar komma i bra form, men kan inte hantera det och då kommer jag fel och har inte tajmingen, säger Meijer om de misslyckade hoppen på 4,65.

EM i Glasgow är första gången på två år som Meijer var i en mästerskapsfinal. Då, i EM 2017, kom hon femma.

ANNONS