Kylian Mbappé. Arkivbild.
Kylian Mbappé. Arkivbild. Bild: Jean Francois Badias/AP/TT

Mbappé "vägrar förhandla" med saudiarabisk klubb

ANNONS

Den saudiarabiska fotbollsklubben al-Hilal har lagt ett rekordbud värt 300 miljoner euro, motsvarande drygt 3,4 miljarder kronor, på Paris Saint-Germains stjärnanfallare Kylian Mbappé.

PSG har gett al-Hilal tillstånd att inleda förhandlingar direkt med spelaren.

Det ser dock inte ut att leda någon vart. Fransmannen uppges ha vägrat "alla diskussioner med representanter för al-Hilal" som var närvarande i Paris under onsdagen. Det rapporterar franska L'Équipe.

Om övergången ändå skulle bli av kommer Mbappé att bli den dyraste fotbollsspelare någonsin.

Saudiarabien storsatsar på fotboll och har värvat storstjärnor som Karim Benzema och Cristiano Ronaldo.

Fakta: Saudiarabien och idrott

Saudiarabien är klassat som en diktatur, där stora brister råder när det gäller mänskliga rättigheter. Det finns förbud och restriktioner för vad kvinnor får och inte får göra, homosexualitet är förbjudet och dödsstraff praktiseras.

Samtidigt är landet världens största oljeexportör och staten extremt rik. På senare tid har Saudiarabien, främst via sin statliga investeringsfond Pif, pumpat in enorma summor pengar för att tvätta sitt rykte via idrott.

Utöver investeringarna i fotbollen storsatsas det på bland annat golf, inte minst via den egna LIV-touren i golf, formel 1, boxning och hästsport.

I takt med att investeringarna har ökat har även kritiken mot regimen tilltagit.

Idrottsstjärnor som väljer spel i Saudiarabien får numera ofta svara på frågor om politik.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS