Yann Sommer räddade Kylian Mbappés straff.
Yann Sommer räddade Kylian Mbappés straff. Bild: Daniel Mihailescu/Pool/AP/TT

Mbappé ber om ursäkt för straffmiss: "Ledsen"

Kylian Mbappé blev straffmissare och syndabock när Frankrike slogs ut ur fotbolls-EM efter straffläggning mot Schweiz i åttondelsfinalen. "Jag är ledsen för den här straffen. Jag ville hjälpa laget men misslyckades", skriver 22-åringen på Instagram efter förlusten i Bukarest.

ANNONS
|

Inlägget innehåller en bild på Mbappé i förgrunden och ett jublande schweiziskt lag i bakgrunden. Bilden är tagen efter att Mbappé, som ende straffmissare i straffläggningen, slagit den tionde och avslutande straffen som Schweiz målvakt Yann Sommer räddade med vänsterhanden.

"Det kommer att vara svårt att sova efter det här, men olyckligtvis är det så här upp- och nedgångarna i idrotten som jag älskar ser ut", skriver PSG-anfallaren.

Mbappé, som slog igenom stort i samband med Frankrikes VM-guld i Ryssland för tre år sedan, blev mållös i sina fyra matcher i EM.

Fransmannen hade dessutom haft en tung kväll redan innan straffläggningen. Enligt statistikbyrån OptaJean sköt han sex skott under matchens gång, ingen av de på mål.

ANNONS

Men VM-hjälten blickar framåt.

"Det viktigaste kommer att vara att komma tillbaka starkare för framtida uppdrag. Och lycka till till det schweiziska laget."

Får stöd av kapten Lloris

Mbappé fick efter matchen stöd från sin landsman och det franska landslagets kapten Hugo Lloris, målvakt till vardags i Tottenham.

– Vi vinner tillsammans, vi förlorar tillsammans. Vi bär alla ansvaret för att ha åkt ut i detta stadiet. Det finns ingen anledning att peka finger, säger Lloris efter matchen.

Efter en mållös förlängning missade inget av lagen sina första fyra straffar. Schweiz satte dock sin femte och sista, medan Kylian Mbappés straff räddades av Yann Sommer i det schweiziska målet.

– Vi får lära oss att hantera smärtan. Vid 3-1 borde vi ha stängt matchen. Men det här är fotboll, det är därför vi älskar det, det är därför det gör ont. Ikväll gör det mycket ont, säger Hugo Lloris.

Schweiz gick vidare till kvartsfinal efter totalt 8–7 i matchen sedan laget tagit ledningen med 1–0 och sedan hämtat tillbaka ett 1–3 underläge till 3–3. Härnäst väntar Spanien i kvartsfinal på fredag i S:t Petersburg.

ANNONS