Mattsson i storform - men vägrar att slappna av

Johan Mattsson, 26, storspelade mot Malmö och har hittat formen. Men att slappna av finns inte på kartan.
– "JG" är hack i häl på mig och nafsar hela tiden, säger han.

ANNONS

Mot Malmö räddade han 23 skott och höll nollan. En insats som Johan Mattsson hyllades för av sina lagkamrater.

– Han gjorde ett par stora räddningar när han behövde, säger Jonathan Sigalet.

– Det fanns inte en lucka någonstans. Han var helt grym, säger Sebastian Stålberg.

Den nu 26-årige målvakten har fått sig ett lyft under sin andra säsong i Frölunda. En säsong där det är tydligare från Roger Rönnberg att Mattsson och hans målvaktskollega Johan Gustafsson ska tävla hårdare om målvaktsposten.

Hetast ska stå, helt enkelt.

– Det var verkligen skönt att dra längsta strået mot Malmö. Jag tyckte jag hade hyfsat mycket att göra i första och sen i andra hade Malmö nog ett skott på mål så då fick jag stå och titta på lite. Men det kändes bra, säger Mattsson.

ANNONS

Trots att formen är stark vägrar 26-åringen att slappna av.

– Jag tycker att jag spelar bra och tränar bra. Men "JG" är väldigt bra också och jag vet att han är hack i häl på mig och nafsar hela tiden. Det går inte att ta ledigt en enda träning eller en enda match. Det är bara att tugga på och bli bättre.

Är det skönt att knäppa Malmö på näsan?

– Jag tror faktiskt att det här är min första match mot Malmö sedan jag kom hit. Jag har ju stått i båset men det här betyder mycket för grabbarna. Vi har haft många jämna och tuffa matcher mot just Malmö.

Extra skönt var det såklart att slå serieledande Malmö.

– Det laget som ligger etta i tabellen vill man alltid slå.

Egna noteringarna

Efter varje träning, varje match skriver Johan Mattsson ned ett par rader i ett block. Något som han senare kan gå tillbaka och titta på.

Efter en nolla mot Malmö så skriver han?

– Ja du ... det vet jag inte! Det kan vara lite svårt men jag har några grejer jag ska notera. Det var en överlag bra och stabil match och sen vill jag ta med mig hur vi spelar som ett kollektiv. Ofta är det lättare att skriva efter en förlust för då har du mer konkreta saker i skallen. Men efter den här insatsen får jag tänka en extra stund.

ANNONS
ANNONS