Mathias Fredriksson om konkursen och skuldberget

I maj gick SVT-profilen Mathias Fredrikssons fastighetsbolag i en chockartad konkurs.
Det resulterade i ett skuldberg på över elva miljoner kronor.
– Att det var så illa som det var, det hade jag ingen aning om, säger han i en intervju med Expressen.

ANNONS
|

Mathias Fredriksson, 49, har bland annat en silvermedalj från VM i Lahtis 2001 på meritlistan. På senare år har den förre längdskidåkaren gjort sig känd som expert i tv-rutan under SVT:s sändningar.

Efter karriären startade Mathias Fredriksson och en annan ex-skidåkare, Emil Jönsson Haag, ett fastighetsbolag (Skidspåret i Östersund AB). I maj 2022 gick det i konkurs.

– Det är ingenting som var kul någonstans. Att det gick dåligt, det förstod man. Men att det var så illa som det var, det hade jag ingen aning om, säger Fredriksson i en intervju med Expressen.

Fredriksson och Jönsson Haag startade fastighetsbolaget 2016 för att bygga och sälja lyxhus vid skidområdet i Östersund. Men satsningen stötte på problem efter problem – och en avgörande faktor blev inflationen som påverkade materialpriserna.

ANNONS

– Jag fick det lite i knäet i maj. Det finns inga vinnare i en sådan grej. Det är verkligen olyckligt att det blev som det blev, säger Mathias Fredriksson.

Skuldberg på över elva miljoner kronor

De totala skulderna efter konkursen landade på 11,8 miljoner kronor, berättade konkursförvaltare Lars Ederwall för Östersunds-Posten.

De största smällarna har Fredrikssons och Jönsson Haags egna bolag tagit.

Mathias Fredrikssons eget bolag (Fredriksson group AB) har en fordran på 2,51 miljoner kronor efter flera lån till Skidspåret i Östersund AB.

– Det är jag och Emil som har fått ta smällen i allt det här, säger Fredriksson.

– Men jag kommer säkerligen att överleva. Samtidigt är det ingenting som har varit kul. Det har varit en klump i magen att det blev som det blev för alla inblandade. Det har inte varit positivt för någon. Men så är det, det är svårt att backa tiden.

LÄS MER:Efter kraschen – ny mardröm för alpinåkaren Lisa Hörnblad

LÄS MER:Här dyker Petter Northug upp som skidskytt – i svensk dräkt

ANNONS