Mary Lou Retton vårdas på intensiven

Den femfaldige OS-medaljören Mary Lou Retton vårdas på intensiven. Enligt dottern har hon drabbats av lunginflammation och kan inte andas på egen hand.

ANNONS
|

Gymnasten Mary Lou Retton, 55, vann fem OS-medaljer i Los Angeles 1984, varav ett guld i den individuella mångkampen. Hon blev första amerikanska någonsin att vinna OS-guld i mångkamp.

Nu rapporterar bland annat New York Times att amerikanskan vårdas på intensiven och kämpar för sitt liv. Enligt tidningen skriver Rettons dotter McKenna Lane Kelley på Instagram att 55-åringen inte kan andas på egen hand på grund av lunginflammation.

"Av respekt för henne och hennes integritet kommer jag inte att dela med mig av alla detaljer. Men jag vill berätta att hon inte är försäkrad”, skriver dottern enligt The Guardian.

ANNONS

Hon skriver att mamman vårdats på sjukhus i mer än en vecka och hon ber vidare folk att be för Retton och donera pengar för hennes sjukvård.

Efter sin aktiva karriär har Mary Lou Retton medverkat i ett antal filmer och tv-program. 1997 valdes hon i i gymnastikens Hall of fame.

LÄS MER:Biles snubblade – men var ändå ostoppbar

LÄS MER:USA tog sjunde raka VM-guldet efter Biles show

LÄS MER:Biles om omtalade videon: "Krossar mitt hjärta"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS