Marko Johansson klar för Gais: "Bidrar till vår defensiv"

Damir Mehic får nu rejäl konkurrens mellan stolparna i Gais. Malmö FF:s målvaktstalang, Marko Johansson, 20, är nu klar för klubben.
– Det är många klubbar som haft ögonen på honom, säger Bosko Orovic.

ANNONS
|

GP kunde i söndags avslöja att Marko Johansson var nära att bli utlånad till Gais efter att klubben gått miste om Fredrik Andersson som istället valde Öis.

Under onsdagen blev det klart att Malmö FF-talangen lånas ut under den stundande säsongen till Gais.

– Det är en bra klubb. Jag har mött dem när vi spelade i superettan. Jag har bra koll på Bosko (Orovic). Han har rötter på Balkan precis som jag, det är klart att det finns lite kemi mellan oss. Jag vet att Gais har många duktiga spelare och alltid vill satsa, även om de hade lite oflyt det här året och det inte riktigt gick som de hade tänkt sig, sa Marko Johansson till GP nyligen.

ANNONS

LÄS MER: Anfallsprofilen utan kontrakt – Gais vill sänka lönen

De två senaste säsongerna har 20-åringen spenderat utlånad till Trelleborg som nyligen åkte ur allsvenskan där han varit given mellan stolparna.

LÄS MER: Lagkaptenen stannar i Gais – trots sänkt lön

Men konkurrensen om att ta upp förstaposten i Malmö FF är stenhård.

– Det är klart att jag är i en tuff situation för mig. Speciellt nu när Dusan kom tillbaka till Malmö. Jag vill konkurrera om förstaplatsen, nu när har han kommit hit, 35 år gammal med mycket rutin blir det svårare. Jag är inte intresserad av att konkurrera som andramålvakt. Då kan jag lika gärna lämna den platsen åt sidan och i stället söka mig någon annanstans och få speltid. Jag är i en ålder där jag verkligen behöver spela.

LÄS MER: Dubbla provspel i Gais

Bosko Orovic är självfallet nöjd med sitt nyförvärv som gör att Damir Mehic nu får rejält med konkurrens mellan stolparna i Gais.

– Marko har visat sin talang som målvakt under de senaste två säsongerna och det är många klubbar som haft ögonen på honom längs vägen. Han är har tagit många positiva steg både på och utanför planen under tiden i TFF, men han har i samråd med MFF kommit fram till att bästa för hans fortsatta utveckling är ytterligare en utlåning. Vi får in en målvakt med längd och pondus som vi hoppas ska kunna bidra till vår defensiv under den kommande säsongen, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS