Skidkungen Marcus Hellner kunde inte hålla sig borta allt för länge.
Skidkungen Marcus Hellner kunde inte hålla sig borta allt för länge. Bild: CARL SANDIN

Marcus Hellner gör comeback i skidspåret

Längdskidåkaren Marcus Hellner avslutade en framgångsrik karriär under 2018. När Nattvasan går av stapeln är han dock åter i skidspåret.
– Nu när jag varit på skidor lite har suget kommit tillbaka, säger han till NSD.

ANNONS

Det var i mars under 2018 som Marcus Hellner gick i skidpension. Efter en guldkantad karriär som gett det svenska folket många lyckliga stunder kände längdskidåkaren att det fick räcka.

– Det känns verkligen som det är dags. Jag känner inte att jag har det hundraprocentiga drivet som krävs, sa han till SVT då.

Hellner är en av de mest framgångsrika svenska manliga längdskidåkarna i modern tid. Hans karriär innebar bland annat tre OS-guld och ett mytomspunnet VM-guld i norska Holmenkollen. Det var i Holmenkollen 2011 som han spurtade ifrån konkurrenterna i den backe som sedan fick smeknamnet "Hellnerbacken".

ANNONS

"Varit ganska mycket på latsidan"

Nu meddelar han att han plockar ner skidorna från björken och går comeback. Innan skidentusiaster sätter kaffet i halsen ska det dock poängteras att det inte handlar om någon VM- eller OS-satsningen.

Hellner, som faktiskt bara är 34 år i dag, kommer att ställa upp i Nattvasan som består av de nio milen mellan Sälen och Mora. Han beskriver dock att formen inte är den bästa.

– Jag har kört på här i veckan och det är väl det jag har gjort. Jag har varit ganska mycket på latsidan här i vinter och jag har väl fått ihop fyra pass, säger han till NSD.

Trots den sviktande formen kunde inte Hellner hålla sig borta från skidspåret. Efter att ha gått på skidor under den senaste tiden kände han hur det började att klia i fingrarna – och han utesluter inte att loppet kommer att ge mersmak.

– Nu när jag varit på skidor lite så har suget kommit tillbaka och jag har väl en tanke om att jag kommer köra några fler tävlingar under våren, säger han.

Hellner är inte den enda celebriteten som kommer att finnes i spåret när startskottet går klockan 20.00 under fredagskvällen. Den om möjligt ännu mer meriterade legendaren Gunde Svan kommer att göra Hellner och övriga deltagare sällskap.

ANNONS
ANNONS