Hugo Maradona, lillebror till Diego Armanda Maradona medans han tittar på en fotbollsmatch mellan Juve Stabia och Foggia Calcio 2016. Hugo Maradona avled  av en hjärtattack den 28 december 2021.
Hugo Maradona, lillebror till Diego Armanda Maradona medans han tittar på en fotbollsmatch mellan Juve Stabia och Foggia Calcio 2016. Hugo Maradona avled av en hjärtattack den 28 december 2021. Bild: Cafaro Gerardo

Maradonas lillebror död – blev 52 år

Drygt ett år efter Diego Armandos bortgång har familjen Maradona drabbats av ett nytt dödsfall. Lillebrodern Hugo Maradona, som var fotbollsspelare likt sin store bror har avlidit vid 52 års ålder.

ANNONS
|

Hugo Maradona, Diego Maradonas lillebror, har avlidit, 52 år gammal. Den italienska klubben Napoli tillkännagav dödsfallet. Enligt La Gazetta dello Sport avled lillebrodern av en hjärtattack i sitt hem i Neapel.

Lillebror Maradona, som kallades El Turco, spelade också fotboll och började karriären likt sin storebror i klubben Argentions Juniors och var med i det argentinska ungdomslandslaget som ung.

1987 köptes han av Napoli 1987 på inrådan av superstjärnan Diego. men blev aldrig i närheten av lika framgångsrik som sin mer berömde bror. Han lånades ut till Ascoli i den italienska ligan och spelade sedan även för Rayo Vallecano i Spanien, Rapid Wien i Österrike, Deportivo Italia i Venezuela, Progreso i Urugay och tre klubbar i Japan innan han avslutade karriären efter i klubben Toronto Italia från Kanada 40 år gammal.

ANNONS

Hugo Maradonas död kommer 13 månader efter att Diego Maradona avled i av samma orsak, en hjärtattack, 60 år gammal.

ANNONS