Måns Zelmerlöw om padeldöden: ”Alla visste”

Måns Zelmerlöw var med tidigt i padel i Sverige och investerade stora pengar i sporten. På sistone har allt fler hallar runt om i landet tvingats ge upp. En utveckling han inte är förvånad över.
– Vi alla visste att det skulle ta slut förr eller senare, säger han till Sveriges Radio.

ANNONS
|

Den folkkäre artisten blev snabbt ett affischnamn för sporten, när padeln kom till Sverige. Ofta just ihop med sin affärspartner den tidigare tennisstjärnan Jonas Björkman.

Duon spenderade tidigt stora pengar på sporten.

– Vi hade ju drömmar ... och tyckte att det är en sport som skulle funka i Sverige. Vi har mycket racketsporter i landet. Och sporten är så pass mycket enklare att komma in och lära sig jämfört med andra, plus att du kan vara på olika nivåer och ha kul. Det är det som vi såg som styrkan i det, sa Jonas Björkman till GP förra sommaren.

ANNONS

Men duon var långtifrån ensamma om att öppna hallar. Sporten växte lavinartat och det poppade upp hallar överallt i Sverige.

– Det har tyvärr sett ut så i Sverige med en överetablering av hallar och banor. Det är klart att det är tråkigt men det som är kul är att det fortfarande är lika många som spelar padel, säger Måns Zelmerlöw till Sveriges Radio.

Idag har många hallar tvingats slå igen. Många investerare har förlorat stora pengar men Måns Zelmerlöw är inte orolig över sportens framtid. Enligt honom är sporten här för att stanna.

– Det är så lätt att komma in i det även för de som inte spelat racketsport tidigare. Under pandemin blev det så otroligt hett och alla ”jobbade” hemma men var istället och spelade padel, säger han och fortsätter:

– Det blev en jätteexplosion där. Samtidigt visste vi alla att det skulle ta slut förr eller senare. Sporten kommer att vara stor i framtiden också men inte så stor som den var.

LÄS MER:Jonas Björkman och Måns Zelmerlöw tjänar miljoner på padel

LÄS MER:Patrik Carnbäck bygger padelhall i Vänersborg

LÄS MER:Jätteanläggningen lever vidare – de tar över Bon padel

ANNONS