Magnus Pehrsson under cupfinalen mot Djurgården förra veckan. Arkivbild.
Magnus Pehrsson under cupfinalen mot Djurgården förra veckan. Arkivbild.

Månaderna som sänkte Pehrsson

Från SM-guld till sportslig kris. För sju månader sedan ledde Magnus Pehrsson Malmö FF till klubbens 20:e mästartitel. Nu är 41-åringen den fjärde tränaren på drygt fem år att lämna den allsvenska storklubben.

ANNONS
|

16 oktober 2017

Malmö FF, med tränare Magnus Pehrsson, säkrar sitt 20:e SM-guld efter 3–1 borta mot IFK Norrköping i den 27:e allsvenska omgången.

21 mars 2018

- Lennart känner sig hemma i Malmö, säger MFF:s lagkapten Markus Rosenberg, enligt Sydsvenskan , på upptaktsträffen och syftar på Lennart Johanssons pokal.

ANNONS

13 april

Efter en 2–1-seger borta mot Elfsborg i premiären, och 1–1 hemma mot topptippade AIK i den andra omgången, börjar Skånelaget, och tränaren Magnus Pehrsson, få det hett om öronen efter 2–2 borta mot Gif Sundsvall.

- Jag tycker att vi gör en katastrofmatch, säger anfallaren Alexander Jeremejeff till C More.

10 maj

Dubbla 0–3-förluster på bortaplan mot Djurgården, i allsvenskan och i svenska cupen-finalen, spär på den sportsliga krisen ytterligare. Efter cupfinalen skriker MFF-supportrarna på Tele2 arena efter Pehrssons avgång, uppger Aftonbladet.

- Han har förtroende, säger sporchef Daniel Andersson om Pehrsson till tidningen.

Pehrsson, som kom till MFF i november 2016 och i oktober vann SM-guld under sin enda hela säsong, säger själv angående om han känner förtroende:

- Absolut. Jag kan bara svara på vad jag känner. Jag tror att det är så för en tränare, att den dagen man inte har det så får man veta det.

ANNONS

13 maj

Krisen förvärras ytterligare när MFF förlorar derbyt mot nykomlingen Trelleborg (0–1). Lasse Nielsen avgör på tilläggstid. Det är MFF:s fjärde förlust på nio omgångar och efteråt säger Magnus Pehrsson:

- Jag mår inte alls bra just nu. Jag förstår att det finnsen känsla av att vi inte är tillräckligt bra.

14 maj

Malmö FF meddelar att Magnus Pehrsson får sparken. Sportchefen Daniel Andersson tar över i väntan på att klubben ska göra klart med en permanent huvudtränare.

TT

ANNONS