Supporterfavoriten Magnus Wolff Eikrem gjorde sitt första mål för säsongen när Malmö besegrade Jönköping.
Supporterfavoriten Magnus Wolff Eikrem gjorde sitt första mål för säsongen när Malmö besegrade Jönköping.

Malmö tillbaka på segerspåret

Tisdagens returmöte mot Vardar i Champions League-kvalet slutade med ett fiaskoartat nederlag för Malmö FF. Under lördagen föll Jönköpings Södra offer för skåningarnas revanschlusta när serieledarna krigade till sig segern med siffrorna 2–0.

ANNONS
|

Det var ett revanschsuget Malmö FF som marscherade ut i den skånska sommarvärmen för att möta gästande Jönköpings Södra. Efter två inledande uddamålssegrar har resten av starten på höstsäsongen inte alls blivit som de regerande mästarna hade tänkt sig.

I veckan åkte man ut i Champions League-kvalet mot FK Vardar efter en riktig plattmatch på bortaplan. Mellan de två misslyckade drabbningarna mot makedonierna hann man dessutom förra helgen slarva bort en betryggande tvåmålsledning i slutminuterna hemma mot Sirius i allsvenskan.

Cajtoft briljerade

Den första halvleken under lördagseftermiddagen fortsatte i frustrationens tecken för hemmasupportrarna. Malmö skapade flera lägen mot ett slutet Jönköping, men närmare ledningsmål än en frispark i ribban från Andreas Christiansen kom man inte. Dessförinnan hade U21-landslagsmålvakten Anton Cajtoft – bäst på plan under första 45 – stått för två kvalificerade räddningar på avslut från Pawel Cibicki och Kingsley Sarfo.

ANNONS

Assistkungen målskytt

Men som så många gånger tidigare den här säsongen skulle det lossna för Malmö i andra halvlek. Med dryga timmen spelad fick Christiansen revansch för ribbträffen när han distinkt sköt in ledningsmålet i Cajtofts högra hörn. Målet följdes av protester eftersom Jönköpingsspelarna ansåg att dansken snappat upp bollen med handen.

Med kvarten kvar fastställde inhopparen Magnus Wolff Eikrem slutresultatet till 2–0. Under tränaren Magnus Pehrsson har det blivit knapert med speltid för norrmannen, som trots att han oftast börjat på bänken ändå toppar lagets interna assistliga med fyra framspelningar. Nu fick han dessutom göra säsongens första mål på en välslagen frispark.

- Vi borde ha gjort tre, fyra, fem mål – så effektiviteten får vi jobba med. Men i dag var det viktiga bara att vinna, sade Wolff Eikrem efteråt.

"Rubrikerna var redan satta"

Malmös tränare Magnus Pehrsson var märkbart lättad efteråt.

- En enorm seger för oss. Det var många runtomkring som hade ögonen på den här matchen för att se hur vi skulle reagera efter att vi åkte ur CL-kvalet. Rubrikerna var säkert redan satta att vi inte skulle klara av att återhämta oss, men det gjorde vi verkligen.

ANNONS

För Jönköping innebär förlusten att man fortfarande inte vunnit i allsvenskan sedan segern hemma mot AFC Eskilstuna den sjunde maj.

TT

ANNONS