Leandro Trossard firar sitt 1–0-mål för Genk hemma mot Malmö FF i Europa Leagues gruppspel.
Leandro Trossard firar sitt 1–0-mål för Genk hemma mot Malmö FF i Europa Leagues gruppspel.

Malmö chanslöst: "Det var en sådan dag"

Genk är ett formstarkt lag. Det fick Malmö FF minst sagt erfara i den första matchen av Europa Leagues gruppspel.

ANNONS
|

0–2 på resultattavlan. Men också 2–24 (!) i avslut. Att Genk, formstark tvåa i belgiska ligan, var det bättre laget i den första gruppspelsmatchen i Europa League mot Malmö FF var inget att diskutera.

Frågan är dock om inte Genkmålen kunde ha avvärjts med något bättre försvarsspel. Behrang Safari skänkte i den 37:e minuten bort bollen i ett farligt läge till Joakim Mæhle, som efter att retfullt enkelt ha fintat bort just Safari kunde servera en omarkerad Leandro Trossard – som med en välriktad volleytouch ställde Johan Dahlin i MFF-målet.

ANNONS

"De var duktiga"

Omarkerad var även Alejandro Pozuelo med 20 minuter kvar av matchen, även om han hade en hel del tur när hans skott/passningsförsök i straffområdet, via skåning, studsade fram till lagkamraten Mbwana Samatta som från nära håll borrade in 2–0:an i ena hörnet.

- Det är lite tråkigt att de gör två mål på det sättet. Det är ändå vi som slarvar och tappar boll på båda målen. Mot ett sådant här motstånd har man inte råd med det, säger Rasmus Bengtsson till Kanal 9.

- De har lite bättre spelare och vi behöver en väldigt bra dag för att vinna här. De var duktiga.

Just Bengtsson var den som när Malmö fick sin första riktiga målchans i matchen, med bara någon minut kvar av ordinarie tid, nickade in bollen i nät.

Dock vinkades "målet" av för offside.

ANNONS

- Det var en sådan dag. Vi var inte på topp i dag men samtidigt hade vi inte det riktiga flytet man behöver på bortaplan i Europa, säger lagkaptenen Marcus Rosenberg.

Hemmamatcherna blir viktiga

Han och hans anfallskollegor i himmelsblått blev mer eller mindre utraderade av Genkförsvaret – som mönstrade både förre Hammarbyspelaren Joseph Aidoo och Helsingborgsbekantingen Jere Uronen.

- Överlag hade vi stora problem att hålla bollen. Vi kan inte anfalla och hålla i bollen, och då blir det tufft för hela laget, säger Rosenberg.

Samtidigt är det på hemmaplan de viktiga poängen ska tas för att förlänga Europaäventyret över årsskiftet. Upp till bevis då om två veckor när Besiktas, som slog norska Sarpsborg med 3–1, kommer på besök till Stadion.

- Dubbelmötet mot Sarpsborg och de andra hemmamatcherna. Det är där det är realistiskt att vi ska ta poäng. Vi har gjort många bra matcher mot stora lag så jag har bra förhoppningar, säger MFF-kaptenen.

ANNONS
TT

ANNONS