Hedvig Lindahl, Chelsea, höll nollan i Super League-premiären. Arkivbild.
Hedvig Lindahl, Chelsea, höll nollan i Super League-premiären. Arkivbild.

Mållöst i engelska premiärtoppmötet

Inga mål – men nog inga allt för dystra miner hos något av lagen. Titelkonkurrenterna Chelsea, med tre svenskor i försvaret, och Manchester City inledde Super League-säsongen med delad pott. Samtidigt i en annan del av London gjorde Jessica Samuelsson comeback.

ANNONS
|

Förra säsongen handlade det i mångt och mycket om just Chelsea och Manchester City i toppen – vilket det sannolikt kommer göra även i år.

Med det i åtanke kändes 0–0 i premiärmötet lagen emellan som ett klart godkänt resultat för båda lagen att sparka igång Super League-säsongen med.

Svenskorna i Chelsea gjorde i alla fall sitt i premiären. Hedvig Lindahl i målet höll nollan, med hjälp av både Magdalena Eriksson och Jonna Andersson i försvarsleden.

"Många möjligheter"

Samtidigt var det Chelsea, som vann titeln förra säsongen, som var mest besvikna med resultatet.

ANNONS

- Det är inte lätt att få Manchester City i första matchen men jag tycker vi hade mer än tillräckligt med målchanser, många möjligheter vi inte utnyttjade. De är ett fantastiskt lag och tvingade oss att jobba hårt men vi är besvikna att vi inte kunde avgöra, säger Karen Carney, lagkapten i Chelsea till The Guardian.

Samtidigt, i en annan del av huvudstaden, fick Arsenal en drömstart på säsongen. Och dessutom fick Jessica Samuelsson, som nyligen kommit tillbaka från en allvarlig fotskada, hoppa in i storsegern mot Liverpool, 5–0.

"Känns jättebra"

Den svenska landslagsförsvararen kom in i den 67:e minuten vid ställningen 4–0, och var på planen när nederländskan Vivianne Miedema fullbordade ett hattrick när hon fastställde slutresultatet i slutminuterna.

Det var i oktober förra året som Samuelsson skadade foten i en VM-kvalmatch med landslaget mot Ungern.

- Det känns jättebra att vara tillbaka igen och att jag känner att foten håller. Och att få hoppa in i ligastarten var kul. Och att bara kunna tänka på att spela fotboll och inte på foten känns jättekul, säger Samuelsson till Fotbollskanalen.

ANNONS

I andradivisionen spelade Manchester Uniteds damer sin första ligamatch i klubbens historia. Den gick minst sagt bra. Bortamötet med Aston Villa vanns med 12–0.

TT

ANNONS